Pateuri cu piept de pui si crema de branza

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
2 Mar 2013 | 8138 vizualizari
Pateuri cu piept de pui si crema de branza

Niste pateuri foarte gustoase, potrivite pentru orice moment al zilei sau de luat la pachet la servici sau pentru cei mici la scoala!

Ingrediente

  • 600 gr aluat foietaj
  • 1 piept de pui mic dezosat
  • 300 gr branza de vaci
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri samntana
  • 1 lingura parmezan ras
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 ou
  • mac

Mod de preparare

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucatele potrivite. Le condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce si le lasam cam 15 minute sa ia gust din condimente. Branza o mixam cu untul, adaugam smantana, parmezanul ras apoi dam gust cu sare si piper. Spalam putin marar verde, il tocam si il incorporam in crema de branza.

Presaram faina pe masa de lucru. Asezam foietajul si il mai intindem putin cu sucitorul. Taiem patratele potrivite, iar pe un capat asezam cate o bucatica de pui, iar peste 1 lingurita de crema de branza. Cu cealalta parte de aluat acoperim pachetelele si marginile le presam cu o furculita.

Ungem o tava cu margarita, tapetam cu hartie de copt si asezam pateurile.

Batem oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungem bine, iar deasupra presaram mac. Introducem tava in cuptorul incins si cand sunt frumos rumenite inseamna ca sunt facute. Le scoatem din cuptor, le lasam putin la racorit si sunt numai bune de servit!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu piept de pui si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (63)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu peste, dovlecel si porumb

Postat de rocsi_1612

Tarta cu peste, dovlecel si porumb

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, pana obtinem un aluat omogen...

Citeste continuarea

Quiche de ton cu bacon

Postat de cristeena20

Quiche de ton cu bacon

Preincalzim cuptorul la 180 grade Taiem baconul cubulete sau fasii mici si subtiri (eu am folosit gata taiat) si il calim putin in tigaie; branza se taie fasii sau se razuie pe razatoarea mare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2013, 21:28
Rocsi Sunt super aceste pateuri, sunt săţioase şi gustoase
la 02.03.2013, 21:30
ce bunatati ai adus acum la ceas de seara!
la 02.03.2013, 21:30
Bune pateuri Rocsi!!!
la 02.03.2013, 21:31
super bune, imi plac mult, mult de tot
la 02.03.2013, 21:34
deci si tu tot foietaj ai lucrat azi ca si mine .

Vezi toate comentariile (63)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking