Pavlova cu capsune

Postat de divainbucatarie in Torturi
20 Mai 2011 | 6683 vizualizari
Pavlova cu capsune

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 1 praf amidon
  • 1/4 lingurita otet
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 400 ml frisca
  • 250 -300 g capsune

Mod de preparare

Mixam albusurile cu zaharul pana acesta se topeste bine. Faceti proba luand intre degete putina spuma si frecati degetele. Adaugam amidonul, otetul si vanilia in timp ce mixam. Daca simtiti inca granule de zahar continuati sa mixati. Inarmati-va cu rabdare, dureaza cam 30 de minute aceasta operatiune.

Cand zaharul este topit, turnam albusurile spuma pe o hartie de copt in forma de cerc – eu l-am facut de 22 cm. Coacem primele 30 de minute la 100°C, apoi urmatoarele 45 de minute la 120°C. Dupa acest timp probati daca bezeaua este suficient de tare la exterior cand o bateti cu un deget. Inchideti focul si o lasati in cuptor sa se raceasca. Cel mai bine ar fi sa stea 4-5 ore, dar puteti sa o lasati toata noaptea la racit in cuptor.

Daca timpul nu ne permite, atunci lasam bezeaua la racit minim 90 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert minipavlova cu capsune si afine

Postat de mady90

Desert minipavlova cu capsune si afine

Mod preparare bezea: Se separa albusurile de galbenusuri si se presara fiecare cu un praf de sare. Galbenusurile se dau la rece acoperite bine, pana facem crema. Albusurile se bat bine cu un...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 20.05.2011, 09:29
Super arata si cred ca fu dilicioasa!
la 20.05.2011, 09:30
Si dupa alea 90 de minute ce facem?
la 20.05.2011, 09:55
bine mai arata
la 20.05.2011, 10:01
Excelent arata
la 20.05.2011, 10:06

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking