Ingrediente
- 6 albusuri
- 1 pahar zahar
- vanilie
- 3 lingurite amidon
- 1 lingura otet
- un praf de sare
- pentru crema de vanilie
- 2 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 50 g zahar
- pastaie de vanilie/zahar vanilat/esenta de vanilie
- 20 g amidon
- 200 ml frisca
- pentru ornat:
- frisca
- zmeura din congelator
- bezele
Mod de preparare
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte si se devine o spuma densa lipicioasa. Adaugam apoi otetul si amidonul si omogenizam compozitia. Desenam 2 cercuri pe o hartie de copt, ungem interirul cercului cu unt. Impartim albusurile in 2 parti egale. Punem albusurile pe hartia de copt, astfel incat sa nu depaseasca latura cercului. Unul din blaturi il lasam asa simplu, iar pe celalalt il acoperim cu moate, ajutandu-ne de o seringa. Din 2-3 linguri de albus facem bezele mici, pe care le punem pe langa blat ( vedeti in poza ) Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mic, mic cca 75 de minute. Ca sa prinda culoarea aurie, lasati usa inchisa pentru 20 de minute, dupa care o intredeschideti ( punand o lingura de lemn ca sa stea ) deoarece bezeaua trebuie sa se usuce, nu sa se coaca. verificati din cand in cand bezele micute, nu trebuiesc lasate prea mult, pentru ca o sa se arda ( 20-30 de minute sunt suficient ) Lasam blaturile sa se raceasca in cuptor.
Pregatim crema:
Punem laptele cu zaharul si vanilia ( doar semintele ) la fiert. Intre timp frecam galbenusurile cu amidonul. Cand laptele a fiert, luam cateva linguri si turnam peste ou, omogenizand compotitia. Turnam apoi oul in fir subtire peste restul de lapte fiert, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se prinde. Trebuie sa iasa ca o budinca. O dam la racit. Dupa ce s-a racit o amestecam cu frisca batuta bine.
Punem crema peste primul blat de bezea, dupa care acoperim cu celalat blat. Decoram cu frisca,zmeura si bezele mici.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|