Tort „Păcatul dulce”

Postat de diaconta in Torturi
17 Mar 2012 | 8836 vizualizari
Tort  „Păcatul dulce”

Cred că de la prima întâlnire cu prăjitura Păcatul dulce pe blogul Laurei Laurenţiu,m-a obsedat încontinuu.E un dulce păcătos,pe care nu poţi să nu-l savurezi până la ultima îmbucătură.Aşa că după ce am făcut prăjitura,m-am gândit că ar fi bun un tort la fel ,dacă nu chiar mai păcătos decât prăjitura. Si cum o bună prietena şi-a sărbătorit ziua de naştere,ocazia a fost tocmai bună să-mi pun în aplicare ideea.O combinaţie de arome,gusturi şi texturi irezistibile.Adică blat de bezea cu nucă,ciocolata albă şi cu cacao,cremă delicioasă de vanilie combinată cu jeleu de vişine, câteva caise şi căpşuni. Ce ziceţi ? V-ar tenta? Nu mi-a ieşit cine ştie ce decor,dar cu siguranţă e cel mai bun desert pe care l-am făcut până acum.Poza secţiunii este facută acasă la sărbătorită,nu e foarte reuşită,dar am vrut neaparat să vă arat ce minunăţie e în interior. M-aş bucura sa încercati şi voi nebunia asta de desert.

Ingrediente

  Blat de bezea:

  •  9 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri rom
  • 10 linguri nuca prajita si macinata
  • 4 linguri amidon alimentar
  • Sare

Glazura ciocolata:

  • 100 gr ciocolata 52% cacao
  • 3 linguri frisca
  • 1 lingura miere de albine

Crema de vanilie:

  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri amidon alimentar
  • Esenta de vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie

  Jeleu de visine:

  • Un compot de visine pentru prajituri(fara samburi)
  • Siropul de la compot + sirop de zmeura  in completare pana la 400 ml
  • 10 gr gelatina
  • 2 linguri amidon alimentar

  Pentru glazura alba:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 5 linguri frisca
  • 2 linguri miere de albine

In plus: un compot de caise jumatati ,capsuni  si piscoturi pentru ornat  

Mod de preparare

Pacatul asta se infaptuieste cam asa:

Pentru foile de bezea,impartim cantitatile in doua.Din fiecare jumatate vom coace cate doua foi.

Batem albusurile cu un praf de sare si rom pana obtinem o spuma tare.Zaharul il punem intr-o tava in care am pus o hartie de copt si il incalzim putin in cuptor.Peste albusurile batute adaugam zaharul fierbinte.

Adaugam nuca prajita si macinata si amidonul.De data aceasta amestecam usor cu o spatula.

Pe fundul detasabil de la forma de tort,punem o hartie de copt presaram cu faina si  jumatate din  cantitatea de bezea.Punem la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.Bezeaua ramasa o punem la frigider pana cand se coace prima foaie.

Cand este copt blatul il scoatem si il desprindem usor de pe hartie.Apoi il lasam sa se usuce.Eu le-am lasat pana a doua zi.

La fel procedam cu cealalta jumatate de compozitie si mai obtinem doua foi.

A doua zi am preparat o glazura de ciocolata.Ciocolata rupta bucati,am pus-o pe baie de aburi impreuna cu frisca si mierea.Apoi punem peste trei din cele patru blaturi.Nu e nevoie sa le acoperim de tot cu glazura.

Pregatim crema de vanilie.

Punem laptele intr-un vas pe foc,dupa ce am oprit 150 de ml.

Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul,punem si putin lapte ca sa se dizolve zaharul mai usor.Adaugam amidonul si restul de lapte.Turnam laptele caldut peste amestecul de galbenusuri.Amestecam sa nu se formeze cocoloase.

Transferam din nou amestecul in vas si punem pe foc.Amestecam cu telul pana cand obtinem o crema de consistenta unei budinci.Adaugam esenta de vanilie si lamaia.

Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Pentru jeleul de visine, turnam siropul de la compot intr-un vas completam cu sirop de zmeura pana obtinem 400 ml de lichid.

Luam putin sirop cat sa dizolvam cele doua linguri de amidon,apoi punem vasul pe foc.

Gelatina o punem la hidratat cu putina apa rece.

Amestecam jeleul cu un tel pana cand se ingroase.Cand este caldut,incalzim gelatina si o punem in amestec.Lasam sa se raceasca,dar nu de tot.

Putem sa asamblam tortul.

Punem o foaie de bezea,peste ea crema de vanilie.Apoi asezam jumatati de caise si visine.Peste ele un strat de jeleu.Iarasi  bezea,crema de vanilie,caise,visine,jeleu si tot asa pana cand punem toate foile.

Punem la frigider si pregatim flazura de ciocolata alba.

Topim ciocolata impreuna cu frisca si ,mierea pe baie de aburi.Dupa ce s-a racit putin si incepe sa se ingroase o punem peste ultima foaie de bezea.

Initial vroiam sa ma opresc aici,doar sa mai ornez cu capsuni si ciocolata,dar mi se parea oarecum neincheiat,asa ca am finisat cu o margine din piscoturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Păcatul dulce”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (102)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort diplomat

Postat de CulinaryRainbow

Tort diplomat

   Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte de asta am încins cuptorul și am...

Citeste continuarea

Tort Piramida cu stele

Postat de timea

Tort Piramida cu stele

Crema Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2012, 22:09
superb tort si imi place titlul
la 17.03.2012, 22:10
nu stiu mai Dia ce este mai bun tortul sau titlul,vorba Timeeiasa un pacat iau si eu
la 17.03.2012, 22:12
arata super!!
la 17.03.2012, 22:13
toate pacatele sunt dulci
la 17.03.2012, 22:22
Cris denumirea i se potriveste ca o manusa
Adevarul e ca e irezistibil.Mie mi-a placut la nebunie.Noroc ca l-am facut cadou,asa ca am mancat doar o felie foarte generoasa ca de era in frigiderul meu nu-l apuca dimineata

Vezi toate comentariile (102)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking