Prajitura "Pacatul dulce"

Postat de diaconta in Prajituri
25 Aug 2010 | 18497 vizualizari
Prajitura "Pacatul dulce"

O prajitura care te indeamna sa pacatuiesti iar si iar si iaaaaaaaaaaaaaar.....o combinatie delicioasa de bezea crocanta, jeleu acrisor de visine si crema delicioasa de lapte. Sursa de inspiratie: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/prajitura-pacatul-dulce.html

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri  de zahar tos
  • 10 linguri pline cu nuca macinata
  • 2 linguri amidon alimentar
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de amidon alimentar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 220 gr zahar
  • 300 gr unt
  • Jeleu:
  • 300 de grame de visine fara samburi(eu am folosit din compot)
  • 250 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 10 gr gelatina alba
  • Glazura:
  • 150 grame de ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blat:

Se impart cantitatile in doua pentru a obtine doua foi.

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza pe rand jumatate din cantitatea de zahar.

Se adauga nuca si amidonul(1/2 din cantitati) amestecand usor ca sa nu se lase albusurile.

Compozitia astfel obtinuta se pune in tava de copt tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, tinand usa intredeschisa. Se coace 1/2 ora - 45 minute.

Fiind un blat de bezea trebuie mai mult sa se usuce nu sa se coaca.

Se procedeaza la fel cu compozitia ramasa,obtinandu-se astfel doua foi de bezea.

Crema:

400 ml lapte impreuna cu zaharul se pun pe foc. Restul de lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele fierbe, se adauga compozitia bine omogenizata de amidon si se amesteca continuu cu telul,pana da cateva clocote si se obtine o crema inchegata.

 Se da la o parte de pe foc si se adauga zaharul vanilat. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce crema de lapte va fi rece, se adauga untul la temperatura camerei si se amesteca bine pana se obtine o crema omogena.

Jeleu:

Visinele, 200 de ml. de apa si zaharul se pun pe foc.

Restul de 50 de ml. de apa se amesteca cu amidonul. Intre timp, gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Cand apa cu visinele dau in clocot, se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga.

Pentru a obtine un jeleu fin fructele se pot mixa.

Se lasa sa se raceasca,iar cand este doar caldut,se adauga gelatina hidratata.


Pe prima foaie se pune jumatate din crema:

Se introduce tava cu prajitura in frigider pentru 10 minute, apoi se toarna jeleul deasupra, inca usor caldut:

Se raceste bine de tot, se continua cu al doilea strat de crema, apoi cu ultimul blat.

Se da prajitura din nou la rece si pregatim glazura pentru a-i da o haina de sarbatoare .

Glazura:

Se pune frisca pe foc pana se incalzeste (nu trebuie sa fiarba),apoi se adauga ciocolata alba rupta in bucati.

Se amesteca energic pana cand se obtine o glazura fina.

Se raceste putin si apoi se pune peste prajitura rece.

Se orneaza cu fulgi de ciocolata si se mai lasa la frigider atat cat va puteti pune pofta-n cui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Pacatul dulce"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura "Pacatul dulce"

Postat de GeorgianaGrigorescu

Prajitura "Pacatul dulce"

Pentru foi mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana la topirea acestuia. Adaugam nuca amestecata cu amidonul si amestecam usor. Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu...

Citeste continuarea

Prajitura ''Pacatul Dulce"

Postat de Constelatialeu

Prajitura ''Pacatul Dulce"

Foi: Albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Se imparte compozitia in doua, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2010, 21:18
Arata super!Ce pot sa imi fac eu cu mana mea... ca ma tot uit la prajituri si
la 25.08.2010, 21:20
daca te ajuta cu ceva,nici eu nu ma dezlipesc de prajituri
la 25.08.2010, 21:30
mama ce bunatate
la 25.08.2010, 21:54
aoleu CUM ARATA mai fataaaaaa dragaaaaaaaaaaaa si titlul imi place, pai asa femeie fatala de prajitura trebuie sa poarte si un nume pe masura, bravo bravo...supeeeer
la 25.08.2010, 21:55
amidonul alimentar cu ce il pot inlocui???

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking