Prajitura "Pacatul dulce"

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
20 Iun 2015 | 8834 vizualizari
Prajitura "Pacatul dulce"

Am facut o singura data aceasta prajitura si cred ca va mai trece ceva timp pana o voi reface. Este divina, dar cam migaloasa. Sursa de inspiratie: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-pacatul-dulce-10384.html

Ingrediente

  • Foi:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 10 linguri nuca macinata
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 3 plicuri zahar vanilat esenta vanilie
  • 200 g zahar
  • 300 g unt cu 80% grasime
  • Jeleu:
  • 300g visine fara samburi
  • 250ml apa
  • 150g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura gelatina granule
  • Glazura:
  • 150g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 50 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Pentru foi mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana la topirea acestuia. Adaugam nuca amestecata cu amidonul si amestecam usor. Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 30-45 minute tinand permanent usa cuptorului intredeschisa, blatul de bezea trebuie sa se usuce. Cand blatul este usor rumenit si crocant scoatem tava si lasam sa se raceasca.Procedam la fel si cu a doua foaie.

Pentru crema punem 400ml lapte cu zaharul pe foc.100 ml lapte ii amestecam cu amidonul. Cand fierbe laptele adaugam compozitia de amidon si amestecam continuu pana se leaga. Oprim focul si adaugam zaharul vanilat si esenta amestecand bine.Lasam crema sa se raceasca acoperind vasul cu folie alimentara.In crema rece adaugam untul la temperatura camerei, taiat bucatele si amestecam bine.

Pentru jeleul de visine punem pe foc 200 ml apa, zaharul si visinele. Amestecam 50 ml apa cu amidonul,hidratam gelatina cu 2 linguri de apa rece. Cand visinele dau in clocot adaugam amidonul si amestecam pana se leaga.Lasam putin sa se raceasca si apoi adaugam gelatina. 

Pentru asamblarea  prajiturii asezam o foaie, punem jumatate din crema, apoi jeleul de visine, restul  de crema si a doua foaie. Dupa fiecare etapa de adaugare a cremei sau a jeleului introducem prajitura la frigider pentru 15 minute.

Pentru glazura punem pe foc frisca si ciocolata alba rupta bucati,amestecand pana la omogenizare. Punem glazura alba peste prajitura si apoi ornam cu putina ciocolata cu lapte topita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Pacatul dulce"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura ''Pacatul Dulce"

Postat de Constelatialeu

Prajitura ''Pacatul Dulce"

Foi: Albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Se imparte compozitia in doua, se...

Citeste continuarea

Prajitura "Pacatul dulce"

Postat de alinutza1983

Prajitura "Pacatul dulce"

1. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam si zaharul si continuam mixarea pana se topeste zaharul si obtinem consistenta dorita de bezea tare.Ulterior acestui prim pas adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2015, 12:39
Ce bine arata
la 20.06.2015, 12:42
din pacate pozele nu sunt prea reusite
la 20.06.2015, 12:51
Super!
la 20.06.2015, 12:52
Wow! Buna rau!
la 20.06.2015, 13:31
Sunt convinsa ca e delicioasa! Ceva de genul asta am mancat la cofetarie, dar fara jeleu. Am zis mereu ca o sa incerc sa fac. Sa vedem cand ii vine randul ca e cam greu cu spartul nucilor

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking