Tort cu mousse de capsune

Postat de rhapsody in Torturi
28 Noi 2014 | 4346 vizualizari
Tort cu mousse de capsune

Desi temparatura a scazut drastic in termometre, nu stiu cum se face da' mi s-a facut pofta de vara, de aromele si culorile ei.:)

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua medii
  • 130 g zahar
  • 90 g faina
  • 25 g cacao (22%grasime)
  • 1 lg ulei
  • 1 praf sare
  • Spuma (mousse) de capsune
  • 170g capsune
  • 40 g zahar
  • 180 g smantana lichida cu 30%grasime (Pilos)
  • 80 g iaurt natural
  • 5 g gelatina granule (Dr.Oetker am folosit eu)
  • Spuma de frisca
  • 320 g smantana lichida cu 30%grasime
  • 40 g zahar
  • 5 g gelatina granule
  • In plus :
  • 12 capsune mari
  • 100 g smantana lichida
  • 20 g zahar
  • 100 g crema de mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • 50ml sirop concentrat de capsune diluat cu 50 ml apa plata

Mod de preparare

Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 50 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.

4. Separat mixeaza albusurile spuma moale cu praful de sare. Adauga zaharul (80 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne amestecul in compozitia de la pasul 5. Inglobeaza ingredientele uscate usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara cu fund detasabil (a mea are dimensiunile 31 x 12cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor (treapta cu incalzire superioara si inferioara) pentru 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala.

ATENTIE!!! Vei prepara cremele in momentul in care ai totul pregatit pentru asamblare.

Spuma de capsune:

1. Pune capsunele impreuna cu 40g de zahar intr-o cratita cu fund dublu, la foc potrivit. Amesteca din cand in cand si tine pe foc pana cand siropul format se ingroasa (vreo 10 minute, depinde de aragaz;).  Cand s-a ingrosat, pune cratita intr-o alta cratita cu apa rece sa grabesti procesul de racire.

2. Hidrateazi gelatina in 50 ml smantana lichida si o  dizolvi pe baie de aburi.

3. Mixeaza smantana lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata. Adauga gemul de capsune obtinut la pasul 1, iaurtul si gelatinain compozitie si mixeaza pana la incorporarea acestora.


  Spuma de frisca:
1. Hidrateazi gelatina in 50 ml smantana lichida si o  dizolvi pe baie de aburi.
2. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugi gelatina dizolvata si mixezi pana la inglobarea acesteia.

  Asamblare:

1. Tapeteaza tava in care ai copt cu folie alimentara, pui prima felie de blat, o insiropezi, pui capsunele taiate in jumatati pe margine de jur imprejur, intinzi spuma de frisca, iar deasupra acesteia pui crema de capsune si cea de-a doua felie de blat pe care o vei insiropa. Introduci in frigider pentru 4 ore cel putin.

2. Scoti tortul  din frigider si il transferi pe un platou.
3. Mixezi smantana lichida (100 g) cu 20g zahar pana cand creste in volum, o intinzi deasupra tortului, iar din crema de mascarpone formezi trandafiri cu ajutorului unui pos cu dui stea.

RETETA cremei de mascarpone. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Marius 37

Postat de licurici_lra

Desert tort Marius 37

Pentru blatul "Joconde" , fisticul se curata de coaja si se marunteste impreuna cu migdalele. Amestecul de fistic si migdale se mixeaza cu ouale si zaharul pudra, aproximativ 10...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsune si mascarpone

Postat de rhapsody

Tort cu crema de capsune si mascarpone

Blat 1 1. Preincalzeste  cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 100g zahar pana cand isi tripleaza volumul si se deschid...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2014, 10:55
frumos
la 28.11.2014, 11:02
delicios
la 28.11.2014, 11:04
Ce deliciu!!
la 28.11.2014, 11:05
Super!
la 28.11.2014, 11:12
cat de bine arata

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking