Tort cu capsune si crema de iaurt

Postat de papabundetot in Torturi
14 Iun 2013 | 5283 vizualizari
Tort cu capsune si crema de iaurt

Pentru ca tot a fost 1 Iunie,am zis sa sarbatorim si noi copiii din noi cu un tort chiar daca suntem copii mai mari si nu mai primim jucarii,macar o prajitura sa ne faca sa ne amintim de anii cand eram copiii.Acest tort l-am mai facut si de ziua mea,dar nu cu fructe ci cu ciocolata si ness, si pentru ca a avut mare succes am considerat ca merita reeditat

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina 650
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 piculete zahar vanilat
  • esenta capsune si colorant rosu (puteti sa nu folositi colorant daca vreti mai natural)
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml iaurt
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 plicuri gelatina praf
  • esenta capsune

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus,albusurile le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se formeaza ca o bezea si zaharul s-a topit (se poate face mai simplu cu zahar pudra dar eu nu am avut).Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul (eu am pus pe rand uleiul nu tot odata) pana cand se ingroasa (ca o maioneza) si se adauga apoi peste bezeaua deja formata,adaugam si faina,cacao si se amesteca pana cand compozitia s-a omogenizat. Aluatul astfel obtinut se pune intr-o foma de tort detasabila si se da la copt,aluatul fiind foarte putin se va coace repede asa ca stati cu ochii pe cuptor. La mine cred ca nu a durat mai mult de 15 minute. Pana cand blatul s-a copt si racit am trecut la crema.

Frisca se bate pana cand se intareste,dupa ce s-a intarit se adauga zaharul (eu tot zahar tos am pus si am amestecat un pic mai mult ca sa se topeasca),gelatina se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (eu am avut din cea care nu se fierbe,daca aveti din cea care se fierbe trebuie sa o lasati sa se raceasca inainte de a o adauga) si se adauga peste iaurt,amestecam bine ca sa se omogenizeze compozitia si apoi amestecam iaurtul si frisca, amestecam usor toata compozitia.

Intre timp blatul s-a copt si racit, l-am asezat in forma detasabila (il scosesem pentru a se raci),am turnat crema de iaurt peste blat si pe margine am decorat cu capsune.L-am lasat la frigider in forma pana a 2-a zi pentru ca gelatina sa isi faca treaba si apoi….l-am papat cu viteza luminii pentru ca a fost delicios,usor si racoros.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsune si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu mousse de capsune

Postat de rhapsody

Tort cu mousse de capsune

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 50 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare....

Citeste continuarea

Mini-torturi dietetice, cu capsune

Postat de rhapsody

Mini-torturi dietetice, cu capsune

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile spuma cu 25 g indulcitor Green Sugar. 4. Separat mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2013, 17:06
La aceasta reteta pusesei o parte din ingrediente si o parte din modul de preparare la tipsuri. Le-am pus eu la "locul lor" dar te rog sa verifici daca le-am pus corect, daca nu sa corectezi
la 14.06.2013, 17:37
la 14.06.2013, 20:46
Delicios si racoros
la 15.06.2013, 18:13
la 15.06.2013, 18:56
Sti gaby_d care e problema...eu retetele le copiez din blogul meu si de aceea nu se prea incadreaza la cerintele de aici poate retetele pe care le voi scrie in viitor sa incerc in blog sa le incadrez in functie de cerintele voastre de aici ca sa imi fie mai usor.

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking