Tort cu frisca si capsune

Postat de rhapsody in Torturi
29 Sep 2014 | 3355 vizualizari
Tort cu frisca si capsune

Acest tort face parte din categoria dulciurilor simple si bune.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua medii (de la tara am folosit eu)
  • 180 g zahar
  • 120 g faina
  • 20 g cacao
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml sirop de brad
  • un praf sare
  • 5 g praf de copt (optional)
  • Crema:
  • 600g smantana lichida (30% grasime- Pilos am folosit eu)
  • 250g capsune
  • 2 lg zahar
  • Decor:
  • 400g smantana lichida (30%grasime)
  • 1 si 1/2 lg zahar
  • 3 capsune feliate
  • flori de iasomie (optional)
  • Sirop:
  • 80 ml apa plata amestecata cu 20 ml sirop concentrat de capsune

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si siropul de brad si mixeaza pana la incorporarea acestora (cateva secunde).

4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoasi praf de copt, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Toarna compozitia intr-o tava (31 x 12cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi taie blatul in 5 felii (daca detii un fir de taiat torturi, iar daca nu, taie-l in cate felii vrei).

   Crema:

1. Mixeaza smantana lichida rece (mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare) cu zaharul pana cand creste in volum si  capata consistenta. 

2. Taie cubulete capsunele spalate, curatate de codite si uscate, si inglobeza-le in frisca.

   Asamblare si decor:

1. Pune prima felie pe un platou, insiropeaz-o putin, pune 200 g de crema intinde-o, si procedeaza asa pana cand termini feliile. 

2. Mixeaza apoi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si capata consistenta, si inveleste tortul cu ea, apoi oreneaza-l cu felii de capsune si cu flori de iasomie si introdu-l in frigider pentru 4 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Postat de simona72

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si...

Citeste continuarea

Desert tort Marius 37

Postat de licurici_lra

Desert tort Marius 37

Pentru blatul "Joconde" , fisticul se curata de coaja si se marunteste impreuna cu migdalele. Amestecul de fistic si migdale se mixeaza cu ouale si zaharul pudra, aproximativ 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2014, 13:25
Arata super -delicios
la 29.09.2014, 13:25
Ai intat in priza?
la 29.09.2014, 13:29
) Recuperez, recuperez.
la 29.09.2014, 13:31
la 29.09.2014, 13:56

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking