Pavlova cu crema de whiskey Baileys

Postat de AlexTeacher in Dulciuri
14 Apr 2016 | 3851 vizualizari
Pavlova cu crema de whiskey Baileys

Era si cazul sa mai pregatesc ceva dulce, nu? :))))  

Ingrediente

    • Albusuri de ou – 5 buc
    • Zahar – 250 g
    • Crema de whiskey Baileys – 30 ml
    • Zeama de lamaie – 1 lingura
    • Sare – 1 varf de cutit
    • Frisca lichida – 200 ml
    • Ciocolata neagra – 4 patratele
    • Apa de trandafiri – 1 lingurita
    Pentru crema:
    • Zeama de lamaie – 300 ml (cca 4-5 lamai)
    • Zahar – 170 g
    • Galbenusuri de ou – 40 g
    • Unt – 35 g
    • Amidon de porumb – 1 lingura
    Aditionale:
    • Mure proaspete – 100 g
    • Afine proaspete – 100 g

Mod de preparare

  • Bateti albusurile de ou cu ajutorul mixerului cu bol, Breville;

  • Adaugati la inceput varful de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie;

  • Cand albusurile au inceput sa se inchege, adaugati zaharul, crema de whiskey si apa de trandafiri;

  • In 2 tavi, pe 2 hartii de copt, distribuiti cantitate egala de bezea cat sa va ajunga pentru doua blaturi;

  • Introduceti in cuptorul incins in prealabil la 100 de grade, pentru cca 70 de min;

  • Intre timp amestecati la foc potrivit intr-o craticioara, amidonul de porumb si galbenusurile de ou – folositi un tel ca sa fiti siguri ca nu faceti cocoloase;

  • Adaugati galbenusurile de ou, untul si zaharul si continuati sa amestecati cu telul, pana veti obtine o crema groasa – lasati-o la racit;

  • Odata ce bezeaua s-a rumenit si s-a intarit, lasati-o sa se raceasca in cuptor, treptat;

  • Scoateti cu grija hartia de copt, asezati un blat pe un suport de tort, puneti toata crema de lamaie in interior si peste aceasta adaugati al doilea blat;

  • Bateti frisca bine, intindeti-o peste al doilea blat, iar peste aceasta adaugati afinele, murele si ciocolata rasa;

  • Lasati la frigider pentru cateva ore si savurati cu placere;

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu crema de whiskey Baileys" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu crema de ciocolata si visine

Postat de katty

Desert tarta cu crema de ciocolata si visine

Pregatim blatul. Intr-un vas punem faina, cacaua, sarea, zaharul si untul la temperatura camerei, Framantam un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam un aluat nelipicios pe care il invelim in...

Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de timea

Placinta cu mere

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2016, 12:07
la 14.04.2016, 12:10
Woow ce fain arata
la 14.04.2016, 12:12
ce palma mi-ai tras )))))))))
la 14.04.2016, 12:18
Frumoasa si buna buna
la 14.04.2016, 12:18
interesanta crema de lamaie

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking