Pavlova cu crema de whiskey Baileys

Postat de AlexTeacher in Dulciuri
14 Apr 2016 | 3881 vizualizari
Pavlova cu crema de whiskey Baileys

Era si cazul sa mai pregatesc ceva dulce, nu? :))))  

Ingrediente

    • Albusuri de ou – 5 buc
    • Zahar – 250 g
    • Crema de whiskey Baileys – 30 ml
    • Zeama de lamaie – 1 lingura
    • Sare – 1 varf de cutit
    • Frisca lichida – 200 ml
    • Ciocolata neagra – 4 patratele
    • Apa de trandafiri – 1 lingurita
    Pentru crema:
    • Zeama de lamaie – 300 ml (cca 4-5 lamai)
    • Zahar – 170 g
    • Galbenusuri de ou – 40 g
    • Unt – 35 g
    • Amidon de porumb – 1 lingura
    Aditionale:
    • Mure proaspete – 100 g
    • Afine proaspete – 100 g

Mod de preparare

  • Bateti albusurile de ou cu ajutorul mixerului cu bol, Breville;

  • Adaugati la inceput varful de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie;

  • Cand albusurile au inceput sa se inchege, adaugati zaharul, crema de whiskey si apa de trandafiri;

  • In 2 tavi, pe 2 hartii de copt, distribuiti cantitate egala de bezea cat sa va ajunga pentru doua blaturi;

  • Introduceti in cuptorul incins in prealabil la 100 de grade, pentru cca 70 de min;

  • Intre timp amestecati la foc potrivit intr-o craticioara, amidonul de porumb si galbenusurile de ou – folositi un tel ca sa fiti siguri ca nu faceti cocoloase;

  • Adaugati galbenusurile de ou, untul si zaharul si continuati sa amestecati cu telul, pana veti obtine o crema groasa – lasati-o la racit;

  • Odata ce bezeaua s-a rumenit si s-a intarit, lasati-o sa se raceasca in cuptor, treptat;

  • Scoateti cu grija hartia de copt, asezati un blat pe un suport de tort, puneti toata crema de lamaie in interior si peste aceasta adaugati al doilea blat;

  • Bateti frisca bine, intindeti-o peste al doilea blat, iar peste aceasta adaugati afinele, murele si ciocolata rasa;

  • Lasati la frigider pentru cateva ore si savurati cu placere;

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu crema de whiskey Baileys" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert flori dulci cu gem

Postat de madi_marin

Desert flori dulci cu gem

Într-un castron se pun laptele cald, drojdia şi lingura de zahăr. Se lasă 10 minute la loc călduţ. Oul se freacă cu cele 50 g zahăr, sarea, iaurtul  şi esenţele. Peste...

Citeste continuarea

Invartita cu mere si nuca

Postat de rocsi_1612

Invartita cu mere si nuca

Scoatem foile de placinta din congelator si le lasam la temperatura camerei. Umplutura: Spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intro tigaie antiaderenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2016, 12:07
la 14.04.2016, 12:10
Woow ce fain arata
la 14.04.2016, 12:12
ce palma mi-ai tras )))))))))
la 14.04.2016, 12:18
Frumoasa si buna buna
la 14.04.2016, 12:18
interesanta crema de lamaie

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking