Pavlova cu orange curd, frisca, portocale si kaki

Postat de simona72 in Torturi
21 Ian 2016 | 5852 vizualizari
Pavlova cu orange curd, frisca, portocale si kaki

Unul dintre cele mai rafinate si delicioase deserturi pe care le-am mancat. Pavlova este un tort cu blat din mereng (bezea), copt la flacara mica, cu exterior crocant si interior moale. Pentru crema de deasupra se poate opta dupa preferintele si gusturile voastre. De obicei se pune frisca si fructe proaspete, eventual un sos de fructe. Cu mare drag l-am dedicat de ziua Adelei noastre si pentru implinirea celor 3 anisori ai mei pe Bucataras.ro!! 

Ingrediente

Pentru mereng:
  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 praf mic de sare
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Pentru crema de frisca:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • Pentru crema de portocale „Orange curd”, aveti reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/orange-curd-75439.html
  • Se foloseste aproximativ 150 gr crema
  • Pentru deasupra:
  • 1 fruct kaki
  • 1 portocala sau mandarina
  • Pentru decor: boboci de trandafiri+petale

Mod de preparare

Pentru mereng: De cele mai multe ori ne pune in dificultate la acest tort prepararea mereng-ului. Eu l-am facut de fiecare data folosindu-ma de un mixer planetar sau de un tel, am reusit si cu furculita, dar mai greu :)) Deci, de cate ori am folosit aceste ustensile mie mi-a iesit mereng-ul, cand am folosit mixerul obisnuit nu mi-a iesit... Am vrut sa precizez pentru ca am vazut postari in care fetele erau dezamagite pentru nereusita mereng-ului.

Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza cu praful de sare pentru cateva secunde. Se continua mixarea si se adauga treptat zaharul pudra. Mixam (mixer planetar am folosit eu) pana bezeaua capata consistenta, se tine bine de paletele mixerului, devine „bat”, iar zaharul s-a topit complet. Se adauga zeama de lamaie si apa de trandafiri si se mai mixeaza 2-3 minute. La urma adaugam amidonul si mixam pana la incorporarea completa. In tava mare a aragazului am pus hartie de copt. Am desenat un cerc, dupa o forma de copt cu diametrul de 24 cm. Am pus mereng-ul in cerc si cu o lingura l-am distribuit uniform. Am ridicat cu lingura marginile, lasand in mijloc mai mult spatiu pentru a fi umplut cu crema. Am dat tava la cuptorul incins la 100 grade pentru 30 minute. Dupa expirarea timpului am marit la 110 grade, am setat pentru 20 minute, am verificat sa vad cat este de copt si l-am mai lasat inca 20 minute tot la 110 grade. Total 40 minute, dupa cele 30 si nu am tinut usa intredeschisa, a stat mereu inchisa, doar atat cat am verificat cat este de copt (am folosit un cuptor cu ventilatie). Am oprit focul si l-am lasat in cuptor sa se raceasca pana a doua zi. Am indepartat hartia de copt si am transferat mereng-ul pe un platou.

Pentru crema: Am mixat frisca cu zaharul pana a capatat consistenta dorita. Am adaugat mascarponele si am mixat pana la incorporare.

Asamblare: Crema de frisca am pus-o peste mereng si am distribuit-o uniform. Am turnat aproximativ 100 g crema de portocale peste frisca, iar cu coada unei furculite am amestecat usor crema de portocale cu frisca, cat sa se marmoreze putin. Fructele le-am curatat, le-am taiat cubulete si le-am pus peste crema. Am mai turnat din crema de portocale lasand sa curga si peste marginile merengu-lui, am decorat cu boboci de trandafiri si petale de trandafiri rosii. Am dat tortul la frigider pentru 2 ore, apoi am portionat si servit. Ce greu am reusit sa fac poze cu sectiunea J))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu orange curd, frisca, portocale si kaki" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800)

Postat de panacris

Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800)

Pentru blat , se bat spumă gălbenușurile cu apă caldă, adăugându-se 100 g. de zahăr și zahărul vanilinat amestecându-se energic, până se obține o compoziție...

Citeste continuarea

Tort amestecat

Postat de Constelatialeu

Tort amestecat

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2016, 10:45
Un deliciu . La multi ani Adelei !!! La multi ani tie
la 21.01.2016, 10:57
Arata asa de bine!
la 21.01.2016, 10:57
yuhuuuuu, ce bunatate
la 21.01.2016, 11:01
bun bun
La multi ani!
la 21.01.2016, 11:02
Multumesc frumos!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking