Pavlova cu pere posate in vin rosu

Postat de diaconta in Dulciuri
16 Mar 2016 | 3574 vizualizari
Pavlova cu pere posate in vin rosu

Pentru că este încă luna lui Mărţişor m-am gândit să vă aduc un desert în culorile alb şi roşu, un desert deosebit de bun dar care este cam certat cu prietena noastră dieta. Un răsfăţ total. Dar eu zic în felul următor: merită să-l încercaţi din când în când, chiar dacă dupa aceea se cere cel puţin o porţie dubla de mişcare. Pavlova este un desert pretenţios şi am avut curajul să încerc din nou după ce, în sfârşit mi-au ieşit bezelele. Mare provocare a fost pentru mine. Singura nemulţumire a fost faptul că s-a lipit puţin de hârtia de copt. Cele în varianta mini, au fost în regula. Cred că data viitoare voi face doar mini pavlova,aşa le voi putea pune umplutura doar atunci când se servesc. Si pentru că mă obsedau nişte pere poşate,m-am gândit să le combin cu Pavlova şi o cremă de vanilie. Mie mi-a placut foarte mult combinaţia aceasta de bezea crocantă la exterior, uşor gumata la interior, crema răcoroasă  de vanilie şi perele suculente îmbibate în sosul de vin. Sper că acest desert va fi şi pe placul vostru.

Ingrediente

Ingrediente bezea:

  • 6 albusuri de ou
  • 350 g zahar
  • 30 g amidon
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Un praf de sare

Ingrediente crema de vanilie:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g amidon
  • Vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • 150 ml frisca lichida

Ingrediente pere poşate:

  • 5 pere (trebuie sa fie mai tari)
  • 200 g zahar brun
  • 400 ml vin roşu
  • Scorţişoara

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi bezeaua.

Albusurile le-am pus într-un vas curat si degresat,am pus un praf de sare si am început sa le mixez,la început la viteza mica, apoi marind viteza.

Când spuma a devenit ferma,am început sa adaug câte doua linguri de zahar, mixând bine pâna ce zaharul s-a topit.

Am adaugat zeama de lamâie si amidonul. Am mai mixat foarte putin.

Pe o hârtie de copt, am desenat un cerc cu diametrul de 20 cm si doua mai mici,am pus hârtia în tava,cu partea desenata în jos,am presarat putin amidon,apoi am pus bezeaua cu ajutorul unui poş.

Am înfiebântat cuptorul la 200 de grade, apoi l-am redus la 100 de grade.

Am pus tava la cuptor pentru o ora si jumatate.

Este gata când este uscata la suprafata si “suna a gol”daca batem în ea.

Am lasat-o apoi sa se raceasca în cuptor.

Dupa ce s-au racit, le-am desprins de hârtie si le-am asezat pe un platou.

Cea mare mi s-a lipit putin si de aceea s-a crapat când am mutat-o.

Am pregatit apoi crema de vanilie.

Am mixat ouale cu zaharul,apoi am adaugat amidonul.

Am pus laptele pe foc, când s-a încalzit, l-am turnat încet peste amestecul de oua, apoi am transferat amestecul iar în vas si l-am pus la foc mic.

Din acest moment va trebui amestecat tot timpul pentru ca se va îngrosa destul de repede. Am adaugat vanilia si zeama de lamâie, am pus o folie direct peste crema si am lasat-o sa se raceasca complet.

Am mixat-o apoi  adaugând treptat frisca pâna la consistent dorita.

Am obtinut astfel o crema foarte aerata.

Pentru perele poşate am procedat în felul urmator:

Am curatat perele, lasându-le coditele. O para am lasat-o întreaga, celelalte le-am taiat în doua si le-am scos cotorul.

Am pus vinul cu zaharul si scorţişoara la fiert. Când a început sa fiarba, am pus perele, având grija sa fie acoperite cu vin.

Le-am mai întors din când în când si le-am lasat sa fiarba 40 de minute.

Le-am lasat în vin pâna ce s-au racit, apoi le-am scurs si le-am tamponat usor cu un prosop de hârtie.

Am mai avut o para pe care am taiat-o felii  subtiri, pe care le-am uscat în cuptor.

Jumatate din vinul în care au fiert perele, l-am pus iarasi sa fiarba pâna a scazut la jumatate, obtinând un sos foarte gros asemanator unui jeleu.

Peste bezea am pus crema de vanilie, perele poşate si sosul.

Se serveste imediat pentru ca bezeaua se va înmuia de la crema.

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu pere posate in vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri ''priconuci''

Postat de Constelatialeu

Fursecuri ''priconuci''

Scoatem albusurile d ela congelator si le lasam sa se dezghete, apoi le punem intr-un castron, adaugam un praf de sare si mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, treptat, mixam bine...

Citeste continuarea

Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie

Postat de Corina33

Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie

Se mixeaza Rama mit butter cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, se adauga semintele din pastaia de vanilie si galbenusurile si se mai mixeaza putin. Se amesteca faina, cu migdalele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2016, 21:07
Adauga comentariu...
la 16.03.2016, 21:10
Ce buna o fi!
la 16.03.2016, 21:20
la 16.03.2016, 21:36
Wow! Cum arata! Ce rasfat!Adooor Pavlova...si-o prepar cum am un eveniment...nu o pot rata! Sunt indragostita tare de ea!
la 16.03.2016, 21:40
Ce desert minunat !

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking