Peltea de gutui

Postat de RODIMUR in Dulceata / Gem
18 Oct 2017 | 10573 vizualizari

Dintre toate fructele, cele mai potrivite pentru a face o peltea sunt gutuile, pentru că au pectină și acizi care determină gelatinizarea. O peltea reușită este limpede, transparentă, de culoare deschisă și atât de bine legată, încât se poate tăia cu cuțitul, sau se poate răsturna închegată din borcan. În rețeta pe care o folosesc de foarte mulți ani (după Natalia Tăutu-Stănescu, "Conservarea fructelor pentru iarnă") se mai adaugă și mere, dar eu n-am făcut peltea decât din gutui. Din cantitățile de mai jos se face o porție de peltea. Mie mi-au ieșit 3 borcane de peltea și două borcănele mici (ceea ce se vede în fotografii).

Inapoi la reteta

Comentarii (27)

la 19.10.2017, 12:52
Ce bună ar fi acum pe o feliuță de pâine unsă cu unt! Foarte reușită! Bravo!
la 19.10.2017, 13:05
Mulțumesc frumos, Kytz! Într-adevăr, e foarte bună, aspectuoasă și bine legată! Te-aș servi de-adevăratelea, dacă aș putea...
la 19.10.2017, 13:44
Mulțumesc!
la 19.10.2017, 14:25
Cu mare plăcere, Kytz!
la 19.10.2017, 21:01
Nu am servit niciodata peltea, dar sunt sigura ca este o bunatate!
la 19.10.2017, 21:04
Mulțumesc frumos, Rocsi! Da, este o bunătate! Un gust foarte plăcut, parfumat, o culoare splendidă, transparentă și legată de o poți tăia cu cuțitul...
la 22.10.2017, 10:49
Buna!
la 22.10.2017, 11:05
Îți mulțumesc frumos, Dante!
la 22.10.2017, 18:23
Delicioasă și aromată!
la 22.10.2017, 18:39
Așa este, Oana! Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 23.10.2017, 22:04
Buna si aromata!
la 23.10.2017, 23:31
Mulțumesc frumos, Mimi!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking