Pennele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute.
Între timp, se prepară sosul.
Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc.
Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește.
Se spală ardeiul iute și se taie rondele.
Se toarnă uleiul de măsline în tigaie și se înmoaie ușor rondelele de ardei iute. Se adaugă roșiile cherry înjumătățite și după 2-3 minute, la foc mic, se adaugă și sucul de roșii.
Se lasă tigaia la foc mic încă 2-3 minute, după care se adaugă o jumătate din cantitatea de usturoi și se condimentează sosul cu: sare, piper, oregano și zahăr.
Se omogenizează și se mai lasă sosul pe foc încă 2-3 minute. La urmă se adaugă restul de usturoi și după încă 1-2 minute se ia tigaia cu sos de pe foc.
Când pastele au fiert, se strecoară, se clătesc sub jet de apă, se scurg bine și se răstoarnă în platoul de servit.
Se adaugă sosul Arrabbiata și se amestecă ușor pastele, ca să le cuprindă.
Se decorează platoul cu frunze proaspete de busuioc.
La servire, cine dorește, poate presăra parmezan.