Ingrediente
- 250 g paste (penne)
- o farfurie cu varf de spanac
- o cutie de rosii cubulete
- cativa catei de usturoi (dupa gust)
- piper
- sare
- 300 g parmezan/branza de capra sau alta telemea tare
Mod de preparare
Usturoiul se toaca marunt si se pune la innabusit in 2 linguri de ulei de masline, nu prea mult, aproximativ un minut. Se adauga rosiile cubulete, se amesteca bine si se acopera cu un capac.
Dupa ce sosul a clocotit cateva minute, se adauga spanacul proaspat, taiat fasii, sau pur si simplu, rupt cu mana, se amesteca, se pune capacul si se lasa sa dea cateva clocote, cat sa se inmoaie. Nu-l fierbem prea mult pentru a nu-si pierde vitaminele.
Se potriveste gustul cu sare si piper, apoi se adauga sosul peste pastele fierte al dente. Se amesteca si branza de capra data pe razatoarea marunta si se servesc calde.
Merge perfect un vin alb demisec!
Enjoy!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu spanac si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|