Ingrediente
- 150-200 g Penne Rigate (sau farfalle dacă vreți)
- 1 varză murată mai mică, tăiată mărunt
- 1 legătură ceapă verde (sau 1 ceapă uscată medie)
- 50-75 g cașcaval ras
- 200-250 ml suc de roșii (sau 1-2 roșii proaspete, pastă de roșii, roșii în bulion...)
- 1 ou
- 100-150 ml smântână
- 50 g unt
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui pentru călit legumele (ceapa, roșia și varza)
- sare, după gust
- piper măcinat, după gust
- boia de ardei dulce, după gust (opțional)
Mod de preparare
Pasul 1. În uleiul încins, călim ceapa cca 1 minut. Punem sucul de roșii (sau rășiile tocate mărunt) și varza tăiată mărunt și o cană cu apă. Amestecăm ingredientele și le fierbem împreună, până ce se înmoaie varza. Eu am o tigaie cu capac ceea ce a dus la scurtarea timpului de preparare.
Pasul 2. Între timp fierbem pastele conform indicațiilor de pe amalaj, în apă clocotită, cu puțină sare. Strecurăm pastele și le trecem printr-un jet de apă rece.
Pasul 3. Batem un ou și-l amestecăm cu smântâna.
Pasul 4. Amestecăm pastele împreună cu varza călită și asezonăm cu condimente, după gust.
Pasul 5. Punem compoziția într-o tavă unsă cu unt. Deasupra turnăm oul amestecat cu smântina și presărăm cașcavalul ras.
Pasul 6. Punem tava în cuptorul încins în prealabil și lăsăm până ce se rumenește și se formează o crustă aurie și crocantă. Se servește caldă!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate cu varza murata, calita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|