Ingrediente
- 500 gr branza dulce
- 200 gr margarina rama
- 300 gr faina
- 2 lingurite praf copt
- 2 galbenusuri ou
- 100 gr cascaval (am adaugat eu)
- 1 lingurita sare (am adaugat eu)
Mod de preparare
Intr-un castron punem faina, amestecam cu praful de copt si sarea, apoi frecam bine cu margarina. Adaugam branza dulce si galbenusurile, se framanta bine si se pune la rece (neaparat ) pina a doua zi. Apoi a doua zi luam aluatul, il intindem la grosimea de cca 2 cm. Cu o pensula ungem cu ou batut, presaram cascavalul razuit si cu un pahar sau daca aveti modele diferite taiem si asezam in tava unsa si tapetata cu hirtie de copt. Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Lasam la copt pina se rumenesc bine.
O minune de aperitiv, cu siguranta o sa va placa. Multumesc Georgiana pentru reteta, intr-adevar un aperitiv de nota 10, cu felicitarile de rigoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pepelle" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|