Peperonata cu muschi de porc la gratar

Postat de geoline in Porc
16 Feb 2015 | 3465 vizualizari
Peperonata cu muschi de porc la gratar

Peperonata cred ca s ar traduce in limba romana ardeiata :)) Am mancat prima data cand am fost in vacanta in Italia, desi am fost sceptica la inceput, ma gandeam ca nu prea ar fi gustoasa. Insa am ramas surprinsa de gustul dulce/acrisor al preparatului. Am cautat reteta pe internet si de atunci o tot fac sau o pun pe mama sa o faca, ba cu snitel de pui ori cu carne de porc. Este ceva altfel, dar daca mananci o data sigur vei mai vrea:))

Ingrediente

  • 4 felii muschi de porc
  • sare, piper pentru carne sau condimente pentru gratar
  • 6 ardei galbeni si rosii mai mari
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura zahar
  • 200 ml apa calda

Mod de preparare

Se taie ceapa si se caleste impreuna cu usturoiul in cele 4 linguri ulei de masline. Dupa cateva minute se pun ardeii taiati in bucati mai mari egale si se mai lasa la calit circa 10 minute. Se adauga apoi sucul de rosii , sarea, piperul, otetul si zaharul si vreo 200 ml apa calda. Se lasa la fiert inca 15 minute. Ardeii trebuie sa ramana usor crocanti nu sa se inmoaie foarte tare.

Carnea se condimenteaza si se aseaza in tigaia grill incinsa. 

Pofta bunaaa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peperonata cu muschi de porc la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftelute in aluat de bere

Postat de ralu_ca

Chiftelute in aluat de bere

Aluatul: Intr-un castron punem faina, sarea si drojdia ( intr-un pahar am pus drojdia si apa calduta ), apoi uleiul si berea. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de...

Citeste continuarea

Mamaliga in straturi

Postat de rocsi_1612

Mamaliga in straturi

Prima data pregatim mamaliga: Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2015, 17:41
Sunt sigura ca este delicioasa
la 16.02.2015, 17:49
da, chiar este
la 16.02.2015, 17:50
Buna!
la 16.02.2015, 18:01
la 16.02.2015, 18:17

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking