Pere in sos de ciocolata si sirop de artar

Postat de RuxyRux in Dulciuri
3 Apr 2016 | 3141 vizualizari
Pere in sos de ciocolata si sirop de artar

Un desert delicat, aromat si parfumat pentru o dupa amiaza placuta!

Ingrediente

Sirop:

  • 6 pere potrivite ( eu am ales jambon)
  • 2 cani de apa de izvor
  • 3 linguri de zahar brun
  • o lingurita apa de trandafiri
  • o lingurita extract de flori de portocal
  • o lingurita suc de rodii( sau dulceata de trandafiri)
  • vanilie Bourbon

Sosul de ciocolata:

  • o lingura unt de cocos
  • o lingura unt de cacao
  • doua linguri cacao
  • 1 lingurita de miere
  • vanilie
  • 3 linguri sirop de artar

Decor: frunzulite de menta si fulgi de cocos

Mod de preparare

In sirop se fierb  la foc mic perele jumatati pana se inmoaie.

Se prepara sosul de ciocolata, intr-un vas se topeste untul ( cel de cocos si de cacao), se adauga cacaoa vanilia si siropul de artar si se omogenizeaza.

Se asaza perele pe platou, se pune sosul deasupra si se decoreaza cu fulgi de cocos si frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de ciocolata si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie

Postat de RuxyRux

Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie

Aluatul se prepara simplu: untul rece taiat in bucati se amesteca cu faina cernuta, cu zaharul, oul, vanilia, praful de sare si cel de copt si se framanta pana la omogenizare, apoi se infaineaza...

Citeste continuarea

Desert inghetata cu banane si fineti

Postat de licurici_lra

Desert inghetata cu banane si fineti

Se curata bananele de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun in blender. Se adauga fineti, apoi se blendeaza cateva minute. Compozitia se pune intr-un vas la congelator. In...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2016, 21:28
super
la 03.04.2016, 21:30
Da Gurita, super ...multumesc!
la 03.04.2016, 21:54
bune trebuie sa fie
la 03.04.2016, 22:05
delicatesa
la 03.04.2016, 22:21
Eu tot cautam alcoolulin reteta aceasta :"> Aveam eu o,, reminescenta '' ca perele in sos trebuie sa aiba asa ceva

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking