Se fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și piperul. Când amestecul este omogen, se ia din el cu lingurița și se formează perișoare, care se depun pe un platou uns cu ulei în prealabil.
Se pune la fiert o oală cu 1,5-2 litri de apă și 1/2 linguriță de sare, iar când apa fierbe, se oprește focul de la aragaz și cu o lingură umezită se dă drumul perișoarelor, una câte una, în apa fierbinte. Când toate perișoarele sunt în oală, se aprinde din nou ochiul de la aragaz și se fierb, dar la foc mic, timp de 25-30 de minute.
După acest interval de timp, se strecoară perișoarele, iar apa, care are gustul unei supe de carne, se păstrează pentru a fi bază la sosul tomat.
Între timp se fierbe cus-cusul, conform indicațiilor de pe ambalaj și se face sosul tomat.
Pentru sos, se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor în ulei, la foc mic. Se adaugă roșia, tăiată cubulețe și se mai ține vasul la foc mic, ca să mai scadă puțin lichidul. Se adaugă făina și apoi pasta de tomate, amestecând întruna, până la omogenizare și ca să nu se formeze cocoloașe.
La urmă se adaugă supa de carne strecurată și se lasă sosul pe aragaz, la foc mic, cam 5 minute, ca să mai scadă și să se îngroașe puțin. Se adaugă: sarea, zahărul și piperul, se amestecă pentru omogenizare și după încă 1-2 minute se ia vasul cu sos de pe foc.
Se pune în farfurie cus-cusul fiert și scurs de apă, perișoarele și apoi se toarnă 1-2 polonice mici de sos tomat. Se presară deasupra pătrunjel tocat, pregătit din timp și se servește imediat.