Ingrediente
Pentru perisoare:
- 400 g carne tocata vita
- 1 ou
- 1/2 lingura de orez
- vegeta/piper/tumeric
Pentru sos:
- 2-3 linguri smantana
- 1 ceapa alba
- 1 morcov
- 1/2 lingura faina
- 50 g parmezan ras
- frunze proaspete de busuioc
- ulei de masline
- unt
Mod de preparare
Carnea tocata de vita se pune intr-un castron impreuna cu condimentele,oul si orezul.
Se formeaza perisoare,le punem pe o farfurie intinsa si se da la frigider pentru 2-3 ore.
Intr-o craticioara punem ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare,cu ulei de masline si putin unt.
Dupa cateva minute punem apa cat sa acopere si punem perisoarele scoase din frigider.
Se lasa la foc mic sa fiarba,se mai completeaza cu apa daca este nevoie.
Cand perisoarele sunt fierte,punem intr-un castron smantana,amestecata cu faina si subtiata cu apa si o turnam in cratita.
Se lasa sa fiarba la foc mic,punem parmezanul ras si frunzele de busuioc rupte in bucati mai mici.
Se mai lasa cateva minute si se pot servii.
Puteti face o garnitura de piure de cartofi sau orez.
La sfarsit puteti pune marar proaspat tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|