Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Postat de ela2015 in Vita
21 Oct 2015 | 3328 vizualizari
Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Dacă sunteţi în căutare de reţete cu dovleac atunci aceasta este cea mai potrivită! Bucăţile de carne sunt moi, suculente, iar legumele îmbogăţesc gustul consistent! Deci, nu mai căutaţi alte reţete până nu o probaţi pe aceasta!

Ingrediente

  • 500 gr. carne de vită pentru tocană;
  • 1 kg. dovleac plăcintar (curăţat);
  • 2 cepe galbene mari;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 1 ardei kapia;
  • 1 l supă de vită;
  • 2 linguri cu făină albă;
  • 1 legătură pătrunjel;
  • sare;
  • piper;
  • 1 cub mic de unt;
  • 3 linguri ulei.

Mod de preparare

Curăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură).

Într-o tigaie înaltă punem uleiul. După ce s-a încălzit, topim uşor bucăţica de unt. Adăugăm carnea cu atenţie şi o aşezăm într-un singur strat.

Rotim bucăţile de carne şi le rumenim pe toate părţile. 

După ce carnea s-a rumenit frumos adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuţe şi ardeiul tăiat cubuleţe.

Le călim uşor după care adăugăm supa caldă.  Aducem la fierbere, după care acoperim tigaia cu capac. Fierbem aproximativ 40 de minute.

Între timp pregătim dovleacul. Îl spălăm, îl curăţăm şi îl tăiem cuburi potrivite, cât pentru o muşcătură.

După ce carnea s-a pătruns bine, adăugăm cuburile de dovleac şi mai gătim aproximativ 7-10 minute.

Condimentam cu sare şi piper (dacă doriţi puteţi adăuga şi condimente uscate: cimbru, boia de ardei, foi de dafin, boabe de muştar, mărar uscat).

Dacă doriţi o tocană cu consistenţă mai groasă, atunci folosiţi doar jumătate din cantitatea de supă sau puteţi opta pentru rântaş făcut din 2 linguri cu făină albă desfăcută cu 4 linguri de apă rece pe care îl adăugaţi la finalul fierberii.

Decorăm cu pătrunjel proaspăt tocat.

Servim şi ne bucurăm din plin de gustul deosebit şi de culoarea frumoasă şi tomnatică!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Chiftelute speciale

Postat de mihaelar63

Chiftelute speciale

Feliati fasii subtiri carnea si grasimea de porc . Tocati carnea si grasimea astfel pregatite . Curatati si spalati usturoiul . Tocati-l. Spalati ceapa verde si o...

Citeste continuarea

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.10.2015, 14:33
Imi place combinatia!
la 21.10.2015, 14:36
Multumesc Gicuta!
la 21.10.2015, 14:38
Bun
la 21.10.2015, 14:41
ce buna este
la 21.10.2015, 14:43
Grozava idee! Imi place!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking