Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Postat de ela2015 in Vita
21 Oct 2015 | 6278 vizualizari
Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Dacă sunteţi în căutare de reţete cu dovleac atunci aceasta este cea mai potrivită! Bucăţile de carne sunt moi, suculente, iar legumele îmbogăţesc gustul consistent! Deci, nu mai căutaţi alte reţete până nu o probaţi pe aceasta!

Ingrediente

  • 500 gr. carne de vită pentru tocană;
  • 1 kg. dovleac plăcintar (curăţat);
  • 2 cepe galbene mari;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 1 ardei kapia;
  • 1 l supă de vită;
  • 2 linguri cu făină albă;
  • 1 legătură pătrunjel;
  • sare;
  • piper;
  • 1 cub mic de unt;
  • 3 linguri ulei.

Mod de preparare

Curăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură).

Într-o tigaie înaltă punem uleiul. După ce s-a încălzit, topim uşor bucăţica de unt. Adăugăm carnea cu atenţie şi o aşezăm într-un singur strat.

Rotim bucăţile de carne şi le rumenim pe toate părţile. 

După ce carnea s-a rumenit frumos adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuţe şi ardeiul tăiat cubuleţe.

Le călim uşor după care adăugăm supa caldă.  Aducem la fierbere, după care acoperim tigaia cu capac. Fierbem aproximativ 40 de minute.

Între timp pregătim dovleacul. Îl spălăm, îl curăţăm şi îl tăiem cuburi potrivite, cât pentru o muşcătură.

După ce carnea s-a pătruns bine, adăugăm cuburile de dovleac şi mai gătim aproximativ 7-10 minute.

Condimentam cu sare şi piper (dacă doriţi puteţi adăuga şi condimente uscate: cimbru, boia de ardei, foi de dafin, boabe de muştar, mărar uscat).

Dacă doriţi o tocană cu consistenţă mai groasă, atunci folosiţi doar jumătate din cantitatea de supă sau puteţi opta pentru rântaş făcut din 2 linguri cu făină albă desfăcută cu 4 linguri de apă rece pe care îl adăugaţi la finalul fierberii.

Decorăm cu pătrunjel proaspăt tocat.

Servim şi ne bucurăm din plin de gustul deosebit şi de culoarea frumoasă şi tomnatică!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Postat de panacris

Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Iata cum se prepara Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina Ceafa se fasonează și taie cubulețe. Legumele se curăță și taie mărunt, apoi se pun la călit în...

Citeste continuarea

Tocanita de vitel

Postat de Nadyne

Tocanita de vitel

 Carnea de vitel se spala si se taie bucati mai mici.  Ceapa curatata si spalata se taie pestisori.   Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii nu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 21.10.2015, 14:33
Imi place combinatia!
la 21.10.2015, 14:36
Multumesc Gicuta!
la 21.10.2015, 14:38
Bun
la 21.10.2015, 14:41
ce buna este
la 21.10.2015, 14:43
Grozava idee! Imi place!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking