Pernute cu Banane Caramelizate

Postat de Valyvalentyna in Prajituri
8 Iun 2014 | 3099 vizualizari
Pernute cu Banane Caramelizate

Ingrediente

  • 2 banane,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingura margarina
  • Pt uns
  • 1galbenus ou.
  • Pt Aluat:
  • 300 gr faina,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita otet,
  • 250 gr margarina moale,
  • 12 cl apa (cit sa framintam aluatul)

Mod de preparare

Se pune intr-un vas faina, sarea, otetul si 50 gr unt. Se varsa si apa si se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu folie si bagam la frigider pt 10 min. Dupa 10 min pudram cu faina pe masa de lucru si intidem o foaie cu sucitorul si punem untul ramas dar in mijlocul foi, apoi o inpachetam si o dam iar la rece 10 minute. Repetam de 5 ori acest lucru.

Umplutura: Se curata bananele, se taie rondele, se pun intr-o tigaie in care am pus untul si zaharul. Cand zaharul s-a mai topit punem si scortisoara, amestecam f usor pana se caramelizeaza.

Pe masa de lucru intindem o foaie subtire si cu o forma rotunda decupam cerculete in care punem in mijloc cu o lingurita umplutura apoi pliem cerculetul si ungem marginea ou pt a se lipi bine. Se pun in tava tapetata cu hirtie de copt si se ung cu albusul ramas si galbenusul. Setam cuptorul la 180 de grade si lasam sa se rumeneasca frumos . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute cu Banane Caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie

Postat de Creatsa

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie

Blatul de rulada: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si cele 3 linguri de apa rece. Am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare ,apoi am adaugat...

Citeste continuarea

Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

Postat de MotanLaOale

Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2014, 22:29
la 08.06.2014, 23:03
ar fi fost frumos sa scri si de la cine ai imprumutat reteta
la 09.06.2014, 07:37
Da sigur Comanligia reteta este luata de la Bianca B de pe "RETETE FEL DE FEL" dar de ce ??
la 09.06.2014, 07:55
la 09.06.2014, 07:58

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking