Ingrediente
- 450 g de dovlecei (2 bucati)
- 1 carcasa de piept de pui (sau 1 Kub de pui sau legume)
- sare marina, cimbru uscat
- 3 portii de branza topita
- 50 g smantana
- 10 g de grasime de rata
- 400 g fileu de peste alb (corvina)
- 1 catel bun de usturoi
- 15 g de unt
- 1 lingura sos soia
- piper, boia de ardei, seminte de susan
Mod de preparare
Spalati, curatati si taiati in rondele dovleceii.
Rumeniti carcasa de pui in grasimea de rata topita.
Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa, puneti cimbru uscat si sare.
Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 30 de minute.
Scoateti caracasa, filtrati. Mixati dovleceii scursi cu smantana si branza topita. Asezonati. Cu zeama ramasa, puteti face o supa lejera.
Pregatiti pestele.
L-am taiat in bucati mici potrivite. Puneti sare, piper.
Intr-o tigaie mica incalziti untul si adaugati usturoiul curatat si tocat marunt.
Puneti pestele. Rumeniti-l pe ambele parti, turnati sosul soia si lasati inca 2-3 minute
Este gata, puteti prepara deasupra seminte de susan.
Intr-o farfurie adanca puneti crema de dovlecei, adaugati bucati de peste si un pic de sos usturoi-soia..
Dati un tur de piper, presarati boia de ardei si serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu crema de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|