Peste alb cu crema de dovlecei

Postat de ctlina in Peste
26 Mai 2019 | 1669 vizualizari
Peste alb cu crema de dovlecei

Aceasta reteta este usoara si delicioasa. Aveam o carcasa de piept de pui, cu carnea am facut snitele. N-o  aruncati, este ideala pentru a da gust si mult mai buna decat Kub-urile gata cumparate. Pentru a parfuma pestele am folosit usturoi, daca nu va place puteti punea o ceapa mica salota.   https://www.blogulluicatalina.com/2019/05/peste-cu-crema-de-dovlecei.html

Ingrediente

  • 450 g de dovlecei (2 bucati)
  • 1 carcasa de piept de pui (sau 1 Kub de pui sau legume)
  • sare marina, cimbru uscat
  • 3 portii de branza topita
  • 50 g smantana
  • 10 g de grasime de rata
  • 400 g fileu de peste alb (corvina)
  • 1 catel bun de usturoi
  • 15 g de unt
  • 1 lingura sos soia
  • piper, boia de ardei, seminte de susan

Mod de preparare

Spalati, curatati si taiati in rondele dovleceii.

Rumeniti carcasa de pui in grasimea de rata topita.

Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa, puneti cimbru uscat si sare.

Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 30 de minute.

Scoateti caracasa, filtrati. Mixati dovleceii scursi cu smantana si branza topita. Asezonati. Cu zeama ramasa, puteti face o supa lejera.

Pregatiti pestele.

L-am taiat in bucati mici potrivite. Puneti sare, piper.

Intr-o tigaie mica incalziti untul si adaugati usturoiul curatat si tocat marunt.

Puneti pestele. Rumeniti-l pe ambele parti, turnati sosul soia si lasati inca 2-3 minute

Este gata, puteti prepara deasupra seminte de susan.

Intr-o farfurie adanca puneti crema de dovlecei, adaugati bucati de peste si un pic de sos usturoi-soia..

Dati un tur de piper, presarati boia de ardei si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu crema de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele din peste cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Chiftele din peste cu ciuperci

Fileul de peste il spalam si il stergem cu un servetel de bucatarie, de surplusul de apa. Il taiem bucati potrivite si il tocam in blender pana devine o pasta. Ciupercile spalate si bine...

Citeste continuarea

Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

Postat de mihaelar63

Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

Pestele se spala bine si se curata in interior. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare. Aveti grija acestea sunt dispuse si pe spate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2019, 08:28
Buni!
la 26.05.2019, 09:07
Interesant!
la 26.05.2019, 11:12
la 26.05.2019, 15:15
la 26.05.2019, 20:14
Arata tare bine!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking