Ingrediente
- 6 fileuri de peste ( somn)
- sare de Himalaya
- piper rosu macinat
- seminte de mustar macinate
- rozmarin uscat
- marar
- usturoi pisat
- usturoi rondele
- coaja rasa de lamaie
- zeama de la o lamaie
- chimion zdrobit
- ghimbir ras
- ulei de rapita
- vin alb sec
- Condimentele si verdeturile sunt in cantitate mica, practic cate o jumatate de lingurita. Mai ai nevoie de hartie pentru copt.
Mod de preparare
Pestele il speli sub jet de apa rece, il stropesti din abundenta cu zeama de lamaie si il dai la rece pentru 30 minute.
Intre timp, preincalzesti cuptorul, amesteci condimentele cu ierburile si iti pregatesti hartia pentru copt, pe care o ungi usor cu uleiul de rapita.
Condimentezi pestele cu amestecul de ierburi si il asezi pe hartia de copt asezata pe o tava cu gratar, apoi il dai la cuptor la foc mediu, pentru 45 de minute.
Faci focul mic, asezi rondele de usturoi pe fiecare bucata de peste si il stropesti cu vin. Il mai lasi inca 15 minute si il servesti imediat, cu lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste copt cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|