Ingrediente
- Ingrediente Peste cu legume la gratar reteta sanatoasa si delicioasa
- 2 bucati de peste de peste (somon, dorada, pastrav sau orice peste alb preferat)
- 2 dovlecei
- 2 ardei (unul rosu si unul galben pentru culoare)
- 200 g ciuperci (champignon sau pleurotus)
- 3-4 crengute de cimbru proaspat
- 3 linguri de otet balsamic
- 4 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- Sare si piper dupa gust
- Suc de lamaie (optional)
Mod de preparare
Cum se prepara Peste cu legume la gratar reteta sanatoasa si delicioasa
Pregatirea pestelui:
Spala fileurile de peste si usuca-le cu un prosop de hartie.
Freaca-le usor cu sare, piper si putin ulei de masline.
Daca doresti, poti adauga si putin suc de lamaie pentru un gust proaspat.
Pregatirea legumelor:
Spala dovleceii, ardeii si ciupercile. Taie dovleceii in felii subtiri pe lungime, ardeii in fasii si ciupercile in jumatati sau sferturi, daca sunt mai mari.
Pune legumele intr-un bol mare, adauga 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, usturoiul zdrobit si frunzele de cimbru. Amesteca bine pentru a acoperi legumele cu marinada.
Gratarul:
Preincalzeste gratarul la foc mediu.
Pune legumele pe gratar si gateste-le aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte, pana devin frumos rumenite si usor caramelizate.
In ultimele 5 minute de gatire a legumelor, asaza fileurile de peste pe gratar. Gateste-le 3-4 minute pe fiecare parte, in functie de grosime, pana cand sunt opace si se desfac usor cu o furculita.
Asamblarea si servirea:
Dupa ce toate ingredientele sunt gatite, transfera-le pe un platou.
Stropeste totul cu otet balsamic si, daca doresti, mai adauga putin ulei de masline si suc de lamaie.
Serveste imediat, poate cu o garnitura de cartofi copti sau o salata proaspata. Recomandam si macrou la gratar
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu legume la gratar reteta sanatoasa si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
|