Peste cu legume la gratar reteta sanatoasa si delicioasa

Postat de bucatarasa in Peste
2 Sep 2024 | 699 vizualizari
Peste cu legume la gratar reteta sanatoasa si delicioasa

Peste cu legume la gratar reteta sanatoasa si delicioasa este un fel de mancare sanatos si plin de savoare, iar atunci cand este combinat cu legume proaspete si condimente aromatice, rezultatul este o explozie de arome. Dovleceii, ardeii si ciupercile se completeaza perfect cu delicatetea pestelui, in timp ce cimbrul si otetul balsamic adauga profunzime si un echilibru intre aciditate si dulceata. Aceasta reteta este ideala pentru o masa usoara, dar totusi satioasa, potrivita pentru zilele calduroase de vara sau pentru o cina sanatoasa in familie.

Ingrediente

  • Ingrediente Peste cu legume la gratar reteta sanatoasa si delicioasa
  • 2 bucati de peste de peste (somon, dorada, pastrav sau orice peste alb preferat)
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei (unul rosu si unul galben pentru culoare)
  • 200 g ciuperci (champignon sau pleurotus)
  • 3-4 crengute de cimbru proaspat
  • 3 linguri de otet balsamic
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • Sare si piper dupa gust
  • Suc de lamaie (optional)

Mod de preparare

Cum se prepara Peste cu legume la gratar reteta sanatoasa si delicioasa

Pregatirea pestelui:
Spala fileurile de peste si usuca-le cu un prosop de hartie.
Freaca-le usor cu sare, piper si putin ulei de masline.
Daca doresti, poti adauga si putin suc de lamaie pentru un gust proaspat.

Pregatirea legumelor:
Spala dovleceii, ardeii si ciupercile. Taie dovleceii in felii subtiri pe lungime, ardeii in fasii si ciupercile in jumatati sau sferturi, daca sunt mai mari.
Pune legumele intr-un bol mare, adauga 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, usturoiul zdrobit si frunzele de cimbru. Amesteca bine pentru a acoperi legumele cu marinada.

Gratarul:
Preincalzeste gratarul la foc mediu.
Pune legumele pe gratar si gateste-le aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte, pana devin frumos rumenite si usor caramelizate.
In ultimele 5 minute de gatire a legumelor, asaza fileurile de peste pe gratar. Gateste-le 3-4 minute pe fiecare parte, in functie de grosime, pana cand sunt opace si se desfac usor cu o furculita.

Asamblarea si servirea:
Dupa ce toate ingredientele sunt gatite, transfera-le pe un platou.
Stropeste totul cu otet balsamic si, daca doresti, mai adauga putin ulei de masline si suc de lamaie.
Serveste imediat, poate cu o garnitura de cartofi copti sau o salata proaspata. Recomandam si macrou la gratar

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu legume la gratar reteta sanatoasa si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Salata de icre de crap

Postat de Ina

Salata de icre de crap

Intr-un bol adanc punem 2-3 linguri cu icre si  presaram  un varf de cutit cu sare de lamaie. Cele doua felii de paine le curatam de coaja , le inmuiem in apa, dupa care le stoarcem...

Citeste continuarea

File de macrou pe pat de mamaliga

Postat de Bunica

File de macrou pe pat de mamaliga

Fileul de macrou se spala,se usuca bine cu un servetel absorbant si se pune in tigaia Dry Cooker.Lasa 3-4 minute pe fiecare parte. Intr-un ceaun punem apa cu sare la fiert. Cand da in clocot...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking