Ingrediente
- 4 fileuri de peste
- 2 linguri pasta harissa
- 1 lingurita chimion macinat
- 1 lingura cu varf faina
- 1 ceapa mare
- 100 ml otet de vin rosu(merge si alb)
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2 lingurite cu miere
- 1 lingura apa de trandafiri
- sare
- 50ml ulei
- 1 punga cu legume congelate pentru servit
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca 1 lingura de pasta harissa cu putina sare, chimionul macinat, se maseaza pestele cu acest amestec, se pune intr-un vas si se tine al frigider cel putin 2h; ideal ar fi sa se tina pana a doua zi, astfel intra in peste aromele si nu se mai simte iuteala de la pasta atat de tare.
Dupa acest timp, se trece pestele prin faina apoi se prajeste in ulei incins pe ambele parti si se scoate pe o farfurie; uleiul ramas se scurge in alta tigaie si se caleste ceapa tocata marunt, se adauga restul de pasta harissa,otetul,scortisoara,putina sare, 300ml apa si se lasa pe foc 10-15min pana scade putin apoi se adauga mierea, apa de trandafir, pestele iar dupa 2min se opreste focul.
Intr-o tigaie cu 1 lingura unt se pun legumele fara sa fie decongelate, se lasa cateva minute cu capac sa scada apa din ele si sa se inabuse, la sfarsit se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se serveste pe farfurie legume, alaturi peste cu sos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu pasta harissa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|