Peste cu paste macaroni

Postat de cristeena20 in Paste
24 Apr 2020 | 1728 vizualizari
Peste cu paste macaroni

E un fel de mancare foarte simplu dar, ca sa fie perfect, aveti nevoie de ingrediente de calitate. Pestele -proapat sau congelat- e preferabil sa fie fara multe oase. Noi il facem cu sos mai mult si se serveste cu lingura. 

Ingrediente

  • 300-500 gr peste
  • 200 gr paste macaroni micute
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 2 rosii din conserva
  • 3 catei de usturoi
  • putin sos picant de chilli
  • 2 linguri pasta de rosii
  • ulei de masline
  • supa de peste sau cub knorr concentrat de fructe de mare
  • sare, piper alb, 2 foi dafin
  • coriandru proaspat

Mod de preparare

Pestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se fierbe prea mult-cam 10 minute) se adauga un cub concentrat de peste sua fructe de mare. Stingem aragazul si scoatem pestele sa se raceasca. Supa ramasa o strecuram si o punem deoparte.

Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt si ulei de masline la calit-adaugam foi de dafin si usturoi, apoi rosiile tocate marunt-lasma sa se caleasca sis a se inmoaie bine, aduagam putin suc de rosii din conserva si apoi pasta de rosii-punem sare, piper ,sos picant dupa gust-nu prea mult. Apoi aduagam macaroanele-si turnam din supa de peste.

Amestecam si gustam de sare si piper. Apa trebuie sa treaca bine peste paste. 

Fierbem pastele si cand sunt aproape gata adaugam pestele care a fost separat de pe oase -curtatat si portionat dupa gust. amestecam cu grija-mai dam cateva clocote-adaugam apa daca e nevoie-nu trebbuie sa fie uscate macaroanele-felul asta de mancare e foarte bun cu mai multa zeama.

La final tocam marunt coriandru proaspat. Stingem aragazul si acoperim pentru cateva minute sa se intrepatrunda gusturile. 

Servim alaturi de un vin alb.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu paste macaroni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu linte

Postat de gurita_ta2005

Paste cu linte

Ceapa se toaca marunt iar morcovul se da pe razatoarea mica si se pun la calit in ulei de masline pentru cateva minute. Se acopera cu apa si se lasa la foc mic pana scade zeama. Se...

Citeste continuarea

Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci

Postat de simona72

Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci

Gnocchi ii fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Zucchini, il spalam, ii taiem capetele, pastram coaja si il taiem in cubulete nu foarte mici. Ciupercile le taiem in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2020, 17:26
la 24.04.2020, 17:38
la 24.04.2020, 18:06
la 24.04.2020, 18:10
Bună idee!
la 24.04.2020, 18:10

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking