Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

Postat de Bucataras in Peste
28 Iun 2024 | 1011 vizualizari
Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

Andra Mihail ne încântă cu o rețetă delicioasă de pește cu sos de vin și usturoi, perfectă pentru orice ocazie. Ușor de preparat, acest fel de mâncare impresionează prin savoare și eleganță. Încearcă și tu rețeta! Pentru acest Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat, ai nevoie de următoarele ingrediente: pește, unt, usturoi, vin, lămâie și pătrunjel.

Ingrediente

  • Ingrediente Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat:
  • 2 fileuri mari de pește alb
  • 200 ml vin alb
  • câțiva căței de usturoi
  • 100 gr unt
  • 1 lămâie
  • 1 lgta făină de grâu
  • pătrunjel verde
  • 2-3 lg ulei de măsline
  • sare și piper

Mod de preparare

Cum se prepară Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat:

 Împarte cele două fileuri în 4 porții egale și condimentează peștele cu sare și piper.

Pune o tigaie la încins și adaugă puțin ulei de măsline. Rumenește fileurile de pește pe fiecare parte 1-2 minute până capătă o culoare frumoasă, dar nu mai mult. Scoate-le apoi pe o farfurie.

În aceeași tigaie, pune la rumenit usturoiul tocat mărunt. Adaugă vinul alb și lasă totul la fiert până când scade la jumătate cantitatea de lichid.

Adaugă untul și încorporează-l, apoi adaugă puțină făină și amestecă energic ca să se lege toată compoziția.

Adaugă peștele în sosul format și lasă-l câteva minute pe foc. Adaugă și coajă de lămâie pentru a tempera puțin din gustul onctuos al untului. 

Garniseste totul cu pătrunjel verde tocat mărunt și felii de lămâie verde.

Peștele în sos de vin și usturoi este gata pentru a fi savurat.

Incearca si reteta de Platica in sos de rosii sau varianta de Rulouri de macrou cu sos de smantana si usturoi, bune de te lingi pe degete.

Iti recomandam si reteta de Creveti cu vin alb si usturoi, absolut deliciosi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)

Postat de Ina75

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)

Incalzim cuptorul. Taiem foarte marunt frunzele de rozmarin. Condimentam fileurile de peste cu coaja rasa de lamaie, rozmarin tocat si piper macinat.In functie de cat de mari sunt fileurile...

Citeste continuarea

File de biban la cuptor

Postat de Ksenya

File de biban la cuptor

Pestele il verificam de oase  ,saram si piperam si il lasam la frigider pentru a 2-a zi.A 2-a zi pregatim o marinada cu care vom unge fileurile din: coaja de lamaie ,sucul de lamaie,uleiul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2024, 03:50
la 01.07.2024, 10:42

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking