Peste in crusta de malai prajit, cu mamaliga

Postat de ancutsa in Crap / Caras
8 Apr 2019 | 3299 vizualizari
Peste in crusta de malai prajit, cu mamaliga

Pentru o cină simplă, dar foarte gustoasă, în familie, am pregătit trunchi de crap în crustă de mălai, bine prăjit, cu mămăligă caldă. Pentru decor am folosit una dintre spatulele primite cadou și la care țin mult.

Ingrediente

  • 2 trunchiuri de crap,
  • 200 g mălai,
  • 100 g făină,
  • sare, după gust,
  • o lămâie,
  • aprox 1 litru apă, aprox 300 g mălai şi o linguriţă cu sare pentru mămăligă

Mod de preparare

 

Se curăță peştele de solzi, se spală și se taie felii.

Se sărează peștele şi se tăvălește prin mălaiul cu făina amestecate pe o tavă.

Într-o tigaie cu ulei încins, se prăjeşte fiecare bucată întâi cu pielea în jos, iar după ce prinde nuanţă aurie, se poate întoarce pe partea cealaltă.

Pentru mămăligă, se pun la fiert apa (aprox 1 litru) cu sarea (aprox o linguriță). Când fierbe apa, se adaugă mălaiul în ploaie (la mine au fost aprox 300 g), până devine mai gros, ca un terci, dar mai moale, întrucât la fierbere se îngroaşă. Se fierbe aprox 20 minute. Când începe să clocotească, se amestecă energic unul-două minute şi se ia focul.

Se serveşte stropit cu zeamă de lămâie, alături de mămăligă.

 

Timp de pregătire: 25 min

Timp de gătire: 40min

Porţii: 4

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/peste-in-crusta-de-malai-prajit-cu.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in crusta de malai prajit, cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga

Postat de Valclaudia

Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga

Curatam pestii de intestine si ii decapitam. Ii spalam in mai multe ape, il portionam dupa preferinta,ii saram si ii lasam deoparte (la rece) pentru cel putin 30 min. Punem apa la fiert cu...

Citeste continuarea

Caras prajit in crusta de malai

Postat de Patricia_Iordache_79

Caras prajit in crusta de malai

Curatati pestele de solzi. Indepartati capetele si intestinele.(treaba sotului ;) Daca pestele este mai mare, taiati în 2, pe lungime, daca e mic ca al meu, lasati-l intreg. Spalati bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2019, 16:40
Așa-mi place și mie peștele...!
la 08.04.2019, 16:51
la 08.04.2019, 16:52
la 08.04.2019, 16:55
la 08.04.2019, 17:01
Foarte gustos!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking