Ingrediente
- 50 grame unt
- 1 lingura ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 1 lamaie
- 4 bucati filet de peste alb (eu am folosit Tilapia), fara piele si oase
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de masline
- 30 grame frunze de marar proaspat
- bucati de lamaie pentru servit
Mod de preparare
Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mare si se prajesc frunzele de marar cateva minute, pana devin crocante, amestecand frecvent. Se transfera pe prosoape de hartie.
Se taie usturoiul felii, nu foarte subtiri. Cu ajutorul unui peeler, se decojeste lamaia in panglici subtiri, lungi care se asaza una peste alta si se taie in batoane subtiri.
Intr-o tigaie, se incalzeste untul si o lingura de ulei, la foc mediu, pana se topeste untul. Se adauga usturoiul si coaja de lamaie si se prajesc 2 minute, amestecand frecvent.
Intre timp, se taie bucatile de peste longitudinal in 2 si se presara cu sare si piper, apoi se adauga in tigaie, intr-un singur strat. Se prajesc 2-3 minute pe parte, pana sunt gatite complet.
Se asaza pe farfurii si se presara cu marar crocant. Se servesc cu mult suc de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in sos de unt si lamaie cu marar crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|