Peste in sos de unt si lamaie cu marar crocant

Postat de Satisfyyourcravings in Peste
2 Ian 2017 | 2859 vizualizari
Peste in sos de unt si lamaie cu marar crocant

Adaptare dupa o reteta Donna Hay, publicata in cartea sa, "The New Easy".

Ingrediente

  • 50 grame unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 4 bucati filet de peste alb (eu am folosit Tilapia), fara piele si oase
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 30 grame frunze de marar proaspat
  • bucati de lamaie pentru servit

Mod de preparare

Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mare si se prajesc frunzele de marar cateva minute, pana devin crocante, amestecand frecvent. Se transfera pe prosoape de hartie.

Se taie usturoiul felii, nu foarte subtiri. Cu ajutorul unui peeler, se decojeste lamaia in panglici subtiri, lungi care se asaza una peste alta si se taie in batoane subtiri.

Intr-o tigaie, se incalzeste untul si o lingura de ulei, la foc mediu, pana se topeste untul. Se adauga usturoiul si coaja de lamaie si se prajesc 2 minute, amestecand frecvent. 

Intre timp, se taie bucatile de peste longitudinal in 2 si se presara cu sare si piper, apoi se adauga in tigaie, intr-un singur strat. Se prajesc 2-3 minute pe parte, pana sunt gatite complet. 

Se asaza pe farfurii si se presara cu marar crocant. Se servesc cu mult suc de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in sos de unt si lamaie cu marar crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de peste cu dovlecel

Postat de Ksenya

Tocana de peste cu dovlecel

Pestele il decongelam il portionam si saram, piperam, lasam deoparte. Intr-o oala punem la inabusit in ulei si o cescuta de apa, legumele taiate bucati (fara dovlecel), adaugam sare si inabusim...

Citeste continuarea

Mititei din peste cu blenderul Oster

Postat de AlexTeacher

Mititei din peste cu blenderul Oster

Curatati si tocati pestele marunt; Asezonati-l cu condimentele; Adaugati gheata in blenderul performant Oster Reversible , peste care puneti pestele condimentat; Adaugati Wassabi si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2017, 21:37
Suna bine
la 02.01.2017, 21:45
Cu siguranta iubitorii de peste saliveaza la preparatul tau.
la 02.01.2017, 22:14
la 02.01.2017, 22:43
la 02.01.2017, 23:23
Pestee !!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking