Ingrediente
- 2 bucati de peste alb (eu am folosit tilapia), fara oase si piele
- ulei de masline
- sare
- piper
- Pentru sosul de otet balsamic:
- 2 linguri ulei de masline extra virgin
- 2 lingurite otet balsamic
- 1 lingurita mustar Dijon
- sucul de la 1/2 lamaie
- Pentru piureul de fasole:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 200 grame fasole alba fiarta (din conserva)
- sucul de la 1 lamaie
- 1 lingurita cimbru proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare
Se incalzeste gratarul/ tigaia grill, la foc mare.
Se ung bucatile de peste cu ulei si se presara cu sare si piper. Se gatesc pe gratar 8-10 minute, in functie de grosime, intorcandu-le la jumatatea timpului.
Pentru piureul de fasole, se incalzeste uleiul intr-o cratita si se gateste usturoiul pisat timp de 1 minut. Se adauga fasolea, sucul de lamaie, cimbrul si 2 linguri de apa. Se incalzeste amestecul timp de cateva minute, apoi se transforma in piure cu ajutorul unui blender.
Pentru sosul cald, se amesteca toate ingredientele pentru sos intr-o tigaie si se incalzeste usor, la foc mic.
Se servesc bucatile de peste cu piure si sosul cald, turnat deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la gratar cu piure de fasole si sos cald de otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|