Peste la gratar cu piure de fasole si sos cald de otet balsamic

Postat de Satisfyyourcravings in Peste
10 Mar 2017 | 2005 vizualizari
Peste la gratar cu piure de fasole si sos cald de otet balsamic

Ingrediente

  • 2 bucati de peste alb (eu am folosit tilapia), fara oase si piele
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul de otet balsamic:
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • Pentru piureul de fasole:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 200 grame fasole alba fiarta (din conserva)
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingurita cimbru proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se incalzeste gratarul/ tigaia grill, la foc mare.

Se ung bucatile de peste cu ulei si se presara cu sare si piper. Se gatesc pe gratar 8-10 minute, in functie de grosime, intorcandu-le la jumatatea timpului.

Pentru piureul de fasole, se incalzeste uleiul intr-o cratita si se gateste usturoiul pisat timp de 1 minut. Se adauga fasolea, sucul de lamaie, cimbrul si 2 linguri de apa. Se incalzeste amestecul timp de cateva minute, apoi se transforma in piure cu ajutorul unui blender.

Pentru sosul cald, se amesteca toate ingredientele pentru sos intr-o tigaie si se incalzeste usor, la foc mic.

Se servesc bucatile de peste cu piure si sosul cald, turnat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la gratar cu piure de fasole si sos cald de otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor

Postat de panacris

Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se...

Citeste continuarea

File de peste pane cu garnitura de mazare

Postat de Bunica

File de peste pane cu garnitura de mazare

Fileul de peste spalat,portionat se da prin faina si ou ,apoi se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos.Peste se caoce foarte repede. Se scoate pe servetele absorbante,pentru a se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2017, 15:52
la 10.03.2017, 19:58
la 10.03.2017, 20:27
la 10.03.2017, 21:39
Interesantă combinație!
la 10.03.2017, 23:54
O combinatie îndrăzneață dar sigur excelentă!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking