Peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Postat de Dya in Peste
29 Apr 2011 | 31159 vizualizari
Peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Simplu si gustos!

Ingrediente

  • 1 kg peste, 
  • 1 cana faina,
  • 300 ml ulei pentru prajit, 
  • malai pentru mamaliguta,
  • usturoi,
  • sare

Mod de preparare

Mai intai se curata pestii de solzi, iar cu ajutorul unui cutit, ii curatam in interior; ii spalam bine si ii punem la scurs in strecuratoare. Ii putem gati intregi sau taiati bucati (daca pestii sunt prea mari, necesita taierea in bucati, pentru a fi patrunsi in intregime).

Punem uleiul  intr-o tigaie, "tavalim" pestii prin faina si apoi, cand uleiul e incins, punem cu grija bucatile de peste in tigaie. Prajim pe fiecare parte cate aproximativ  5 minute, in functie de grosimea pestelui.


Ii servim calzi cu mujdei de usturoi si cu mamaliga, pregatite in paralel.
Mamaliguta, cred ca stim cu totii sa o pregatim. :) (daca nu, nu'i bai,,, eu am exersat ceva timp pana cand am reusit sa o pregatesc asa cum trebuie,,, nu aveam rabdare sa astept sa fiarba!))

Pentru mujdeiul de usturoi va recomand urmatoarea reteta:
Pisam usturoiul cu sare mare, il amestecam foarte bine cu ulei (preferabil de masline) pana capata consistenta unei maioneze, adaugam smantana si frunze de tarhon sau de marar taiate foarte marunt.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Crap prajit, in faina de malai, cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Postat de vasimur

Crap prajit, in faina de malai, cu mamaliguta si mujdei de usturoi

  Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează...

Citeste continuarea

Chefal (prajit) cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Postat de COSTEO

Chefal (prajit) cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Pestele Pestele se curata de solzi,aripioare si intestine,se decapiteaza,se spala,se portioneaza si se sareaza.Faina cernuta se amesteca (facultativ) cu boia de ardei. Se tavaleste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2011, 21:42
Vin eu cu un vin bun ...numai sa-mi dai o portie ca tare bine suna si arata de se sperie papilele. Peste e unul dintre favoritii mei...dar in completarea retetei...rog mentionare ce gen de peste ai utilizat
la 29.04.2011, 21:55
Este novac proaspat.

Datorita sotului meu,,,, acum mananc numai peste proaspat (novac, caras, crap, scrumbie,,,) si ,,, rareori macrou, inainte il devoram pentru ca nu are oase

Te astept cu vinul!
la 29.04.2011, 22:27
Bune sfaturile tale. La fel si pestele prajit!
la 29.04.2011, 22:31
ce mi place
la 29.04.2011, 22:32
imi place

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking