Chefal (prajit) cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Postat de COSTEO in Peste
28 Apr 2013 | 12249 vizualizari
Chefal (prajit) cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Ingrediente

  • 1 kg peste
  • sare
  • boia ardei(optional)
  • 300 g malai
  • ulei pt prajit
pentru mamaliguta
  • 400-500 g malai
  • 1,5 l apa
  • 1/2 lingura sare
pentru mujdei de usturoi
  • 2 capatani usturoi
  • sare
  • lamaie
  • ulei
  • bulion sau vin rosu(optional)

Mod de preparare

Pestele

Pestele se curata de solzi,aripioare si intestine,se decapiteaza,se spala,se portioneaza si se sareaza.Faina cernuta se amesteca (facultativ) cu boia de ardei.

Se tavaleste pestele prin faina,apoi se introduce in uleiul infierbantat pentru prajire.

Lasam pestele sa se prajeasca pe ambele parti,dupa prajire scoatem pestele pe servetel de hartie pentru a se scurge de surplusul de ulei.

Mamaliguta

Se pune ceaunul pe foc cu apa rece.Cand apa se infierbanta punem sare si se presara putin malai.Punem un pumn de malai atunci cand apa da in clocot.

Lasam sa fiarba la foc bun cam 10 minute,apoi se da cu facaletul de cateva ori  pana la fundul ceaunului ca sa nu se prinda malaiul.

Se lasa sa mai fiarba putin si apoi se ia la mestecat ,pastrand tot timpul focul potrivit.

Se amesteca bine apasat in pereti ceaunului,in caz ca mamaliga iese prea moale se mai presara niste malai si amestecam pana cand se desprinde usor de pe facalet.

Se uda o lingura cu apa fierbinte se rade cu ea facaletul si tasam mamaliga,apasand de jur imprejur fara ca sa o apasam la mijloc,astfel nu va iesi pufoasa.

Mai lasam putin pe foc,dupa care o rasturnam pe un fund de lemn,apucand ceaunul cu ambele maini si scuturam de cateva ori in laturi si o data in sus.

Se taie cu sfoara sau cu o lingura de lemn dupa placul fiecaruia.

Mujdei de usturoi

Usturoiul se piseaza marunt sau se striveste,apoi punem sare si ulei si frecam pana devine ca o pasta cremoasa ,in timp ce frecam usturoiul mai adaugam si putina zeama de lamaie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal (prajit) cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Retete similare

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Postat de simona72

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Pestele se taie in bucati si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robot. Se pune carnea intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana sau cu lingura....

Citeste continuarea

Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100

Postat de mihaelar63

Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100

Se curata si se spala rosiile. Se taie jumatati. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeiul iute se taie rondele. Ardeiul galben se taie fasii. Scoicile se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.04.2013, 17:22
zilnic as manca peste cu mamaliguta si mujdei
la 28.04.2013, 17:45
Ce bun este asa cu mamaliguta si mujdei!
la 28.04.2013, 17:48
Da exceptional,si un pahar de vin e si mai bun .
la 28.04.2013, 18:40
ah, ce bun!
ce-mi place ca ai scris ca mai adaugi faina ca unii zic - mie-mi iese mamaliga moale, si io ma-ntreb - da' cine te opreste sa mai pui faina?))
la 28.04.2013, 18:50
gmmm ce bun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking