Saramură din 3 peşti

Postat de sisterskitchen in Peste
14 Sep 2012 | 2871 vizualizari
Saramură din 3 peşti

E fabulos să găseşti în aceeaşi farfurie şi râul şi marea, mai ales legate într-o saramură parfumată cu verdeaţă şi legume de sezon. Crapul şi săbiţa provin din Dunăre, chefalul din Marea Neagră; hai să zicem că suntem undeva la Sfantu Gheorghe şi peştii ăstia şi-au dat intalnire pe masă noastră.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • un crap mic – în acest caz, un ciortan de 700 gr
  • un chefal de cca 400 gr
  • o săbiţă de 250 gr(evident, puteţi înlocui peştii ăstia cu ce găsiţi proaspăt în piaţă, important este să aveţi şi peşte de apă sărată şi peşte de apă dulce)
  • Pentru saramură:
  • 1 ceapă rosie
  • 2 roşii
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei iute
  • 1 vârf de boia (doar dacă vă place)
  • 1 pahar de vin
  • 500 ml apă
  • un mujdei din 3-4 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare marină,
  • piper

Mod de preparare

1.Peştele se curăţă de solzi şi maţe; dacă este prea mare pt grătarul sau plita pe care o aveţi se porţionează. Unii specialişti în saramură lasă crapul cu solzi şi îi curăţă după ce s-a fript, dar asta rămâne la aprecierea fiecăruia. Săbiţa se crestează pe toată lungimea, cum se procedează cu peştii care au multe oase. Se scurg bine de apă toate bucăţile, se condimentează cu sare şi piper, se lasă deoparte la rece.

2.Preparaţi saramura: Se pune apă cu sare abundenţă la fiert. Pe o plită fierbinte se coc roşiile, ardeii şi ceapa, apoi se curăţă de pieliţe şi toacă. Când apa a dat în clocot, adăugaţi vinul şi aşteptaţi cateva minute să se evapore alcoolul, după care adăugati legumele coapte si boia (aveti grijă dacă nu va place prea picant:). Lăsaţi să bolborosească la foc mic.
Pe aceeaşi plită sau pe un grătar de fontă se presară sare grunjoasă şi se frige fiecare peşte cât are nevoie, având în vedere că el va fi apoi îmbăiat în saramură fierbinte. Asezaţi peştii într-un castron încălzit la cuptor, turnaţi saramura, urmată de mujdei.
Lăsaţi pestele să se îmbibe de arome câteva minute, presăraţi o mână de pătrunjel tocat şi serviţi minunăţia asta cu mămăligă, cum îi stă bine.

Poftă bună !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură din 3 peşti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

TERINĂ DE PEȘTE A LA CHEF FOA

Postat de panacris

TERINĂ DE PEȘTE A LA CHEF FOA

Cartofii se curăță de coajă, apoi se taie în bucăți mari și se pun la fiert în apă clocotită, puțin sărată în vase diferite, cca. 15 minute, la foc mediu, până...

Citeste continuarea

Macrou marinat la rece

Postat de gicuta69

Macrou marinat la rece

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 14.09.2012, 08:41
ce bine arata!!!
la 14.09.2012, 08:59
Culoare!!! Cum imi place mie!!!!
la 14.09.2012, 09:06
la 14.09.2012, 09:25
aicea este de mine........nu refuz niciodata peste,mai ales saramura.
la 14.09.2012, 09:33

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking