Prajitura racoroasa

Postat de Constelatialeu in Prajituri
14 Oct 2014 | 14136 vizualizari
Prajitura racoroasa

Ca asa cald a fost azi ca se cerea ceva racoros.....

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua + 2 albusuri
  • 5 linguri lapte
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 160 g faina
  • 35 g cacao
  • 20 g praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 130 ml smantana grasa peste 40% grasime
  • 2oo ml smantana pentru frisca La Dorna
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 9 linguri zahar pudra
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 15 g gelatina
  • piersici din compot
  • zeama de la compot
  • Glazura
  • 150 g ciocolata menaj
  • 100 ml frisca lichida
  • Ornat
  • frisca
  • piersici din compot

Mod de preparare

Blat:

Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra, pana devin spumoase. Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza bine. Apoi se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, se omogenizeaza si se adauga albusurile, avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus.S e tapeteaza o tava (32/22 cm) cu hartie de copt, se toarna blatul si se da tava la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Cand este gata se lasa la racit apoi se taie pe din doua pe orizontala.

Crema :

Cele 2 galbenusuri se freaca cu 5 linguri de zahar pudra, apoi se adauga amidonul si laptele caldut. Se pune pe baie de abur si se amesteca bine pana se ingroasa. Se asa la racit. Masarponele se freaca cu 4 linguri de zahar pudra si se adauga peste galbenusurile racite bine. Se bate smantana 130 ml +200 ml bine pana devine frisca si apoi se incorporeaza in crema de mai sus. Separat hidratam gelatina in apa rece apoi o dizolvam pe baie de abur, avand grija sa nu fiarba. Gelatina dizolvata se amesteca cu crema. Taiem 4 jumatati de piersica in cubulete mici si le adaugam in crema

Asamblare:

Asezam in tava in care am copt blatul niste folie alimentara,asezam prima foaie d eblat,siropam cu zeama de compot,turnam crema,asezam foaia a doua siropata si ea.

Glazura:

Ciocolata o maruntim si o amestecam cu frisca lichida si topim pe baie de abur. Lasam putin sa se racoreasca.

Peste prajitura turnam glazura si lasam la rece pentru cateva ore. Apoi portionam cu un cutit inmuiat in apa fiarta, ornam cu frisca si feliute de piersica.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Retete similare

Prajitura racoroasa cu mure si frisca

Postat de aliliana

Prajitura racoroasa cu mure si frisca

Frisca se bate si se pune la rece Jeleul de mure: intr-o tigaie se pune untul peste care se pun murele si zaharul. Se amesteca. Murele pot fi zdrobite si cu o furculita, obtinand astfel o...

Citeste continuarea

Desert prajitura racoroasa cu zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura racoroasa cu zmeura

Blat : Cele 9 albusuri, 3 sunt de la crema, impreuna cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul pudra le-am mixat bine, apoi am adaugat laptele si uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2014, 18:27
cat de bine arata ma servesc si eu cu una ca ai destule
la 14.10.2014, 18:32
O bunatate!!
la 14.10.2014, 18:33
Vai, cum arata!
Sunt la dieta
la 14.10.2014, 18:33
m-as racori si eu
la 14.10.2014, 18:34
delicioasa

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking