Saramură din 3 peşti

Postat de sisterskitchen in Peste
14 Sep 2012 | 4196 vizualizari
Saramură din 3 peşti

E fabulos să găseşti în aceeaşi farfurie şi râul şi marea, mai ales legate într-o saramură parfumată cu verdeaţă şi legume de sezon. Crapul şi săbiţa provin din Dunăre, chefalul din Marea Neagră; hai să zicem că suntem undeva la Sfantu Gheorghe şi peştii ăstia şi-au dat intalnire pe masă noastră.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • un crap mic – în acest caz, un ciortan de 700 gr
  • un chefal de cca 400 gr
  • o săbiţă de 250 gr(evident, puteţi înlocui peştii ăstia cu ce găsiţi proaspăt în piaţă, important este să aveţi şi peşte de apă sărată şi peşte de apă dulce)
  • Pentru saramură:
  • 1 ceapă rosie
  • 2 roşii
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei iute
  • 1 vârf de boia (doar dacă vă place)
  • 1 pahar de vin
  • 500 ml apă
  • un mujdei din 3-4 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare marină,
  • piper

Mod de preparare

1.Peştele se curăţă de solzi şi maţe; dacă este prea mare pt grătarul sau plita pe care o aveţi se porţionează. Unii specialişti în saramură lasă crapul cu solzi şi îi curăţă după ce s-a fript, dar asta rămâne la aprecierea fiecăruia. Săbiţa se crestează pe toată lungimea, cum se procedează cu peştii care au multe oase. Se scurg bine de apă toate bucăţile, se condimentează cu sare şi piper, se lasă deoparte la rece.

2.Preparaţi saramura: Se pune apă cu sare abundenţă la fiert. Pe o plită fierbinte se coc roşiile, ardeii şi ceapa, apoi se curăţă de pieliţe şi toacă. Când apa a dat în clocot, adăugaţi vinul şi aşteptaţi cateva minute să se evapore alcoolul, după care adăugati legumele coapte si boia (aveti grijă dacă nu va place prea picant:). Lăsaţi să bolborosească la foc mic.
Pe aceeaşi plită sau pe un grătar de fontă se presară sare grunjoasă şi se frige fiecare peşte cât are nevoie, având în vedere că el va fi apoi îmbăiat în saramură fierbinte. Asezaţi peştii într-un castron încălzit la cuptor, turnaţi saramura, urmată de mujdei.
Lăsaţi pestele să se îmbibe de arome câteva minute, presăraţi o mână de pătrunjel tocat şi serviţi minunăţia asta cu mămăligă, cum îi stă bine.

Poftă bună !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură din 3 peşti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Plachie de cod

Postat de Pungasa_Rogue

Plachie de cod

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se pune intr-o tava impreuna cu 4 linguri de ulei. Codul se spala si se taie in jumatati. Se...

Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu sos de mustar si capere

Postat de Constelatialeu

Macrou la cuptor cu sos de mustar si capere

Mai intai am decongelat macroul, l-am curatat de intestine, apoi l-am portionat in bucatele potrivite. Am pus bucatelele de macrou intr-un vas de yena, am presarat sare si ulei de masline si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2012, 08:41
ce bine arata!!!
la 14.09.2012, 08:59
Culoare!!! Cum imi place mie!!!!
la 14.09.2012, 09:06
la 14.09.2012, 09:25
aicea este de mine........nu refuz niciodata peste,mai ales saramura.
la 14.09.2012, 09:33

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking