Salata de cartofi cu sprot afumat

Postat de merisor67 in Salate
24 Sep 2014 | 9598 vizualizari
Salata de cartofi cu sprot afumat

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe rosii
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 gogosari proaspeti
  • 250 gr sprot afumat
  • sare
  • apa cat sa fie cartofii acoperiti
  • maioneza din:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 250 ml ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Mai intai punem cartofii spalati bine, la fiert in apa cat sa fie acoperiti.

Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund la testul cu furculita, aproximativ 20 de minute la foc mediu.

Intre timp pregatim restul ingredientelor.

Curatam ceapa, o taiem julien, o punem intr-un bol, apoi presaram sare peste ea si o stropim cu zeama de la 1/2 lamaie.

Punem un capac la bol si o lasam sa se odihneasca asa pana cand o vom amesteca cu restul ingredientelor.

Gogosarii, ii spalam, ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem julien.

 Ii punem intr-un bol.

Indepartam capetele si coditele de la peste si ii adaugam in bol peste gogosari.

Scurgem apa de la cartofii, ii trecem prin jet de apa rece, apoi ii curatam si ii taiem in cuburi mai mari.

Iii adaugam intr-un bol, separat de restul ingredientelor.

Facem o maioneza clasica.

Amestecam un galbenus de ou cu o lingurita de mustar si putina sare si picuram putin cate putin ulei mixand energic, iar cand se ingroasa, adaugam zeama de la 1/2 lamaie si mai picuram ulei pana obtinem consistenta dorita.

Amestecam maioneza cu cartofii din bol, apoi adaugam si restul ingredientelor si le amestecam usor sa nu se striveasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu sprot afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat

Postat de eumimi

Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat

Sfecla rosie o fierbem cu coaja pana cand intra usor furculita in ea. Separat fierbem cartofii si morcovii. Dam pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii, morcovii si sfecla. Punem pe un...

Citeste continuarea

Salata Suba

Postat de eumimi

Salata Suba

Punem sfecla la fiert intr-o cratita, iar separat cartofii cu morcovii curatati de coaja. Oul il fierbem separat. Sfecla este fiarta cand infigem usor furculita in ea. Dam pe razatoarea mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2014, 13:05
hmmmm
la 24.09.2014, 13:07
la 24.09.2014, 13:07
la 24.09.2014, 13:07
Kuki
la 24.09.2014, 13:08
Eu mancam sprotul ala ,nu mai apuca sa fie facut salata...tare-mi place pestele afumat....

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking