Ingrediente
- cartofi albi de Covasna 4 bucăți,
- pește afumat cca. 100 g,
- ceapă verde 4 fire,
- ulei de măsline,
- rondele de măsline dezostate cca. 100 g,
- ardei kapia copt pentru salată (http://cristinapana.yolasite.com/conserve-pentru-iarna.php) 1/2 borcan,
- capere marinate cca. 50 g,
- piper proaspăt măcinat cca 1 g.
Mod de preparare
Cartofii se spală și se fierb cu coajă în apă puțin sărată, cca. 20 de minute la foc mediu.
Se strecoară și se trec sub jet de apă rece, astfel se curăță mai ușor. Cartofii fierți se taie cubulețe, apoi se adaugă peștele afumat mărunțit, ceapa verde curățată, tăiată rondele, măslinele și caperele, Se amestecă ușor ca să nu se sfârâme cartofii și peșetele, cu puțin ulei de măsline.
Nu e nevoie să adăugați sare, ingredientele au destulă sare, se asezonează dora cu piper proaspăt măcinat. Salata se lasă la rece cca. 15 minute înainte de servire, pentru a se ”împrieteni” gusturile. Spor și poftă bună! Se servește ca atare fără niciun un fel de adaos!;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de cartofi cu pește afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|