Ingrediente
- 2 bucati chefal
- condimente de peste
- suc de lamaie
- ulei de masline
- adaos de sare
- praf de usturoi cu ardei iute
- patrunjel verde
- 2 catei de usturoi
- garnitura de orez si mamaliguta
Mod de preparare
Pestii intregi i-am spalat bine si curatat de solzi, le-am taiat capetele si apoi i-am taiat bucati in trei pe fiecare( erau destul de marisori). I-am codimentat pe interior cu condimente de peste, ulei de maline si suc de lamaie, i-am lasat vreo 10 minute intr-un vas cu capac, timp in care am pus gratarul de aragaz la incins. Am pus 2 cani de apa in vasul de jos si o lg de otet. Am luat bucatile de peste si le-am pus pe gratar, am mai turnat ulei si deasupra si am pus capacul, am lasat sa se prajeasca frumos, cam vreo 30 minute a durat toata distractia.
Intre timp am pregatit o mamaliguta simpla, numai cu apa, malai, sare si un cub de margarina. Garnitura de orez imi ramasese de la amiaza, asa ca am adaugat si din aceasta putin, in caz de nevoie...
Pestele prajit l-am pus intr-un castron, am turnat peste el zeama din vasul gratarului, am adaugat cateii de usturoi dati pe razatoarea mica, praful de usturoi cu ardei iute, inca ceva sare, dupa gust si patrunjelul verde. Am pus capac si am lasat vreo 10 minute, apoi am asezat frumusel masa de seara...
Am papat ca nesimtitii, fara masura, cu pofta mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal la gratar cu saramura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|