Ingrediente
- 4 bucati de caras
- 4 bucati file de crap
- 4 bucati file de novac
- 1 rosie mare
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei capia rosu
- 1 ardei iute (sau dupa gust)
- o capatana de usturoi
- sare si piper dupa gust
- cateva crengute de cimbru
- 2 linguri cu pasta/suc de rosii
- 100 gr de faina alba de grau
Mod de preparare
Curatam pestele, il feliem daca este necesar, il trecem prin faina si il prajim pana devine auriu.
Separat taiem legumele in cuburi mici si le punem la fiert (cam 2-3 l de apa). Condimentam cu cimbru, sare si piper dupa gust, adaugam pasta sau sucul de rosii si pestele prajit si lasam saramura sa dea in clocot de cateva ori.
Servim cu mamaliguta calda, optional.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|