Ingrediente
- 3 kg peste [ crap , caras , somn]
- 1 ardei mare rosu
- 3 rosii
- 4 ardei iuti
- 4 cepe verzi
- 6 catei usturoi
- 2 lamai zeama
- 1 lingura otet de pe tarhon
- 1 foaie dafin
- 1 lingura piper boabe mozaic
- 1 lingurita cimbrisor uscat
- 1 crenguta busuioc
- 1 crenguta salvie
- 1 crenguta cimbru
- 2 legaturi patrunjel verde
- 2 lingurite sare
- 50 ml ulei
- 50 ml otet mere
Mod de preparare
Pestele se curata , se spala , se sareaza si se portioneaza bucati . Bucatile mai groase se incresteaza pentru a se praji mai usor .
Legumele se curata si se spala .
Ardeiul , rosiile si ardeiul iute se coc pe gratar sau intr-o tigaie teflonata . Curatati de pelite aceste legume , scoateti samburi din ardei , adaugati usturoiul si mixati totul cu ajutorul blenderului vertical .
Taiati rondele ceapa verde si maruntiti patrunjelul verde .
Intr-o oala se pun 2 l apa ,mix-ul de rosii ardei , usturoi ; se infierbanteaza si se pun restu ingredientelor. Dati un clocot.
La sfarsit dregeti gustul cu otet sau zeama de lamaie si asezonati cu ceapa si patrunjel verde .
Pestele l-am amestecat cu putin ulei si l-am fript la gratar .
Deasupra pestelui am pus saramura si am servit cu mamaliguta calda .
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|