Ingrediente
- 2.5 kg peste: salau, somn, crap
- 4 rosii
- 2 ardei grasi rosii
- 2 ardei iuti
- 1 l apa
- 50 ml otet mere
- 1 lamaie
- 1 lingura piper boabe mozaic
- 2 foi dafin
- 1/2 lingurita praf de ghimbir+oregano uscat
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel verde
- cimbrisor lamaiat verde
- busuioc verde
- sare
- 50 ml ulei
Mod de preparare
Pestele curatat ,portionat si sarat se unge cu putin ulei si zeama de lamaie .
Ardeii, rosiile si ardeii iuti se coc , se curata de pelite si se taie marunt .
Dati in clocot 1 l apa si adugati restul ingredientelor , lamaia fiind taiata cu coaja mai marunt si verdeturile maruntite la fel .
Coaceti pestele la gratar si-l scoateti intr-o tava .
Turnati zeama aromata pe deasupra .
Serviti saramura de peste cu mamaliguta fierbinte . Bineinteles alaturi de un pahar cu vin alb demisec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste -2-" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|