Saramura de peste

Postat de Furnicuti in Crap / Caras
11 Mai 2011 | 7350 vizualizari
Saramura de peste

Aceasta saramura este foarte buna atat calda, cat si rece, fiind o mancare potrivita vara, cand vrem ceva racoritor.

Ingrediente

  • 300 - 400 g peste (crap, caras - intreg sau taiat bucati)
  • 300 ml suc rosii
  • 200 ml apa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita boia dulce sau iute
  • sare, piper

 

Mod de preparare

Pestele pe care l-am avut nu era prea mare, asa ca l-am lasat intreg, fara cap si coada. Daca folositi un peste maricel, puteti sa-l taiati medalioane. Pestele, curatat de solzi si aripioare, se freaca cu putina sare grunjoasa si se prajeste pe gratar, pe ambele parti, pana se patrunde.

Separat, se face un sos din sucul de rosii, apa, boia, sare si piper. Acest sos se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot, dupa care se toarna peste pestele prajit. Lichidul trebuie sa fie suficient cat sa acopere aproape in totalitate pestele. Daca vi se pare prea putin, inainte de a-l turna, mai adaugati putina apa si/sau suc de rosii. Patrunjelul se toaca marunt si se presara pe deasupra. Se lasa saramura sa stea cateva ore, dupa care se poate incalzi, sau se poate manca rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Postat de mihaelar63

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm  Se condimenteaza cu sare si piper . Se freaca bine cu zeama de la o lamaie ....

Citeste continuarea

Saramura de peste cu legume coapte

Postat de Constelatialeu

Saramura de peste cu legume coapte

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2011, 12:37
peste bun bun
la 11.05.2011, 12:44
Superb !
la 11.05.2011, 12:58
daca i peste am venit la masa
la 11.05.2011, 13:25
la 11.05.2011, 13:26
super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking