Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Postat de simona72 in Peste
30 Mai 2019 | 8198 vizualizari
Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Pentru crusta, am ales sa fac una asemanatoare cu un aluat de clatite. Am folosit bere, una de ghimber, pe care o gasiti aici, arome, faina si amidon. Desigur ca se poate folosii orice fel de bere, iar aromele pot fi cele preferate. Retete pentru mese in familie

Ingrediente

  • 500 gr file de peste(salau de Nil am folosit eu)
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat
  • 1 lingurita sare roz
  • 1 lingurita piper proaspat rasnit
  • 1 legatura mica de leurda sau 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • Coaja si zeama de la jumatate de lamaie
  • Pentru crusta:
  • 2-3 linguri amidon alimentar
  • 4 linguri faina alba
  • Sare roz
  • Paprika afumata sau iute
  • 120-150 ml bere cu ghimbir
  • Ulei pentru prajit(ulei de floarea soarelui sau ulei de palmier)

Mod de preparare

Pestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui deget sau putin mai groase de atat.

Leurda si patrunjelul se clatesc sub jet de apa, se taie cozile si se taie marunt. Se pun verdeturile intr-un robot sau tocator sau chiar in mojar. Se adauga sarea, uleiul, piperul, coaja rasa si zeama de la jumatate de lamaie. Se blenduiesc bine ingredientele pana se obtine o pasta. Aceasta pasta se toarna peste peste, se amesteca bine sa cuprinda toate bucatile. Se acopera cu folie si se dau la frigider pentru cel putin o ora.

Pentru crusta: se pun intr-un castron toate ingredientele, mai putin berea. Se amesteca putin cat sa se amestece ingredientele, se toarna berea rece si se amesteca cu un tel tip para pana nu mai exista cocoloase. Aluatul trebuie sa aibă consistenta asemanatoare cu cel de clatite.

 Se pune la incins uleiul, la foc mediu inspre mare. Se ia fiecare file de peste, se trece prin aluat si se pun cate 3-4 bucati in tigaia cu ulei incins. Se prajesc pe fiecare parte pana devin aurii. Se scot pe servetele absorbante. Se servesc calde sau reci, cu cartofi prajiti, salate, sosuri…

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit in crusta de aluat cu bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Postat de katty

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama...

Citeste continuarea

Cod la cuptor si gratin de legume

Postat de comanligia

Cod la cuptor si gratin de legume

Pestele l-am spalat,l-am asezat intr-o tava si l-am condimentat cu toate ingredientele,am stropit cu  ulei de masline.Am dat tava la cuptor si dupa putin timp am pus peste ceapa taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2019, 20:37
bun bun
la 30.05.2019, 21:23
Ai imbatat pestele...
la 30.05.2019, 21:35
Perfect asezonat aluatul
la 30.05.2019, 21:46
super
la 30.05.2019, 22:23

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking