Peste spaniol cu legume

Postat de CarmenBlue in Peste
14 Oct 2015 | 2856 vizualizari
Peste spaniol cu legume

Aceasta reteta am descoperit-o de foarte mult timp, pe site-ul Retete culinare (http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/mancaruri_cu_peste/peste-spaniol-cu-legume-598/) Am incercat-o, ne-a placut mult si, de atunci, o fac mereu de Revelion. Va invit cu drag sa o incercati!

Ingrediente

  • 4 fileuri peste
  • 4 morcovi
  • 1-2 cepe albe
  • 4 cartofi mari
  • 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 1 ardei alb
  • optional catei de usturoi
  • 1 lamaie sau suc de lamaie
  • 1 portocala
  • ulei, sare, piper boabe, condimente pentru peste
  • cateva linguri pasta de rosii sau bulion

Mod de preparare

 Se procedeaza astfel:

Intr-o tava mai mare se pune un pic de ulei. Se aseaza pestele in centru si in jur se pun cartofi taiati felii mai groase.Se pune sare si piper boabe, doua foi de dafin.

Pe deasupra se pun ardeii taiati felii, ceapa taiata felii groase, morcovii taiati felii subtiri pe lung, cateii de usturoi necuratati de coaja - ies mai gustosi asa, copti in coaja lor.

Se stropeste totul cu ulei, in special cartofii, si se acopera cu felii de lamaie si portocala.

Se acopera tava cu folie si se da la cuptor 30 de minute la foc mediu sau pana intra usor furculita in peste.

La sfarsit se pun pe deasupra cateva linguri de pasta de rosii si se mai pune 5-10 minute in cuptor, neacoperita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste spaniol cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca cu heringul tocat marunt. Castraveciorii se toaca in cuburi mici, cat de mici, apoi se scurg bine de zeama, presandu-i in maini. Ceapa se curata...

Citeste continuarea

Pate de peste

Postat de Ksenya

Pate de peste

  Pestele preparat si racit se alege atent de oase si se pune intr-un castron. Se adauga crema de branza. Se adauga smantana. Se adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, aici...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2015, 13:23
Nu ma omor cu pestele dar arata fain tare.
la 14.10.2015, 13:25
Wow super reteta!
la 14.10.2015, 13:45
la 14.10.2015, 14:01
imi place
la 14.10.2015, 14:50
Buuun!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking